Latest News

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Πολυτεχνειούπολη: Αρχηγοί των συμμοριών χρηματοδοτούσαν τον βομβιστή του Λουκά Παπαδήμου

 Αρχηγικά στελέχη των συμμοριών που δρούσαν στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου φαίνεται πως ήταν μεταξύ εκείνων που χρηματοδοτούσαν συλληφθέντα για τη βομβιστική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού...Λουκά Παπαδήμου.

Ο κ. Παπαδήμος είχε λάβει τον βομβιστικό μηχανισμό, που εξερράγη στο όχημά του, τον Απρίλιο του 2017, ενώ ανάλογα πακέτα-βόμβες είχαν λάβει και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.Από την έρευνα για την υπόθεση, οι Αρχές είχαν φτάσει στη σύλληψη ενός άνδρα. Είχαν εξεταστεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και φάνηκε πως είχε λάβει χρήματα από 13-14 άτομα.

Μεταξύ αυτών ήταν και φυλακισμένα αρχηγικά στελέχη των συμμοριών της Πολυτεχνειούπολης. Η ίδια πηγή επισημαίνει, μάλιστα, πως έστελνε χρήματα και ο 30χρονος, που νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Πρόκειται για τον άνδρα που επιτέθηκε στην ανθυπαστυνόμο και στη συνέχεια τραυματίστηκε από τα πυρά της. 

Μετά τη σύλληψη του βομβιστή, είχε ανοίξει φάκελος σχετικά με την περίπτωση της φοιτητικής εστίας και το τι γινόταν εκεί, αλλά δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από τις Αρχές. Κατά τον τηλεοπτικό σταθμό, αστυνομικοί είχαν ενημερωθεί πως κακοποιοί καλλιεργούσαν μέχρι και υδροπονική κάνναβη εντός των εστιών.