Latest News

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Διπλό φονικό στην Καβάλα: Κανείς στην κηδεία του 56χρόνου - Στη Γερμανία οι σοροί της 31χρονης και του βρέφους

 Με ελάχιστους ανθρώπους από τον στενό οικογενειακό του κύκλο κηδεύτηκε, νωρίτερα, στη Λεκάνη Καβάλας ο δράστης του διπλού φονικού που πάγωσε ...το πανελλήνιο.

Το φέρετρο με τη σορό του δράστη και αυτόχειρα έφτασε στο κοιμητήριο συνοδεία περιπολικού λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε νεκρώσιμος ακολουθία.

Στο μεταξύ, η σορός της 31χρονης Άννας και του 10 μηνών γιου της θα μεταφερθούν στη Γερμανία, όπου διαμένει μόνιμα η μητέρα της άτυχης κοπέλας.

«Είχε προσχεδιάσει το έγκλημα»

Από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες προκύπτει πως ο δράστης είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Ο δικηγόρος της 31χρονης Άννας μίλησε στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι και αποκάλυψε πως «ο δράστης έλεγε στο θύμα, μετά τον χωρισμό τους, πως θα πνίξει εκείνη και το μωρό». Επισήμανε μάλιστα πως η νεαρή γυναίκα δεν κατήγγειλε τον πρώην σύντροφό της και πατέρα του παιδιού της στην Αστυνομία.

«Της έλεγε “θα σκοτώσω εσένα και το παιδί και θα αυτοκτονήσω και εγώ”, η Άννα δεν φανταζόταν ότι θα το κάνει», ανέφερε γειτόνισσα.

«Η Άννα ήταν υπόδειγμα ανθρώπου, με πολύ καλή ψυχή, μορφωμένη», είπε συγκλονισμένη η θεία της, τονίζοντας ότι γνώρισε τον σύντροφό της πριν από τέσσερα χρόνια όταν ήρθε στο χωριό για να γράψει το βιβλίο της για τη Λεκάνη.

«Έζησε μαζί του, έκαναν το παιδάκι, χώρισαν και τελευταία δεν τα βρίσκανε. Η Άννα έλεγε ότι ήθελε να φύγει Γερμανία με το παιδί αλλά δεν ήταν σίγουρη. Κάθε ημέρα του έδινε το παιδί και έπαιζαν. Αυτός ήρθε το πρωί και την πήρε από το σπίτι, μάλλον της είπε “πάμε να δούμε τα κατσίκια” γιατί αγαπούσε πολύ τα κατσίκια. Αλλά αυτός θα είχε κάτι άλλο στο μυαλό του. Η Άννα έμενε στο σπίτι του παππού της με το παιδί και αυτός ερχόταν καθημερινά και το έβλεπε», πρόσθεσε η ίδια.

Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Στο μεταξύ σοκάρουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενεργήθηκε στις σορούς της 31χρονης γυναίκας και του 10 μηνών βρέφους.

Ο ιατροδικαστής, Νίκος Κιφνίδης, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε πρώτα το βρέφος και στη συνέχεια τη μητέρα του.

Με σκάγια για πουλιά έριξε στο 10 μηνών βρέφος, που είχε τοποθετήσει στο έδαφος, πισώπλατα και αριστερά. Στη συνέχεια ξαναγέμισε τη μονόκαννη καραμπίνα του με δράμια, δηλαδή σκάγια για αγριογούρουνα και πυροβόλησε πισώπλατα την πρώην σύντροφό του.

Ο θάνατος και των δύο ήταν ακαριαίος.

Όταν τελικά ο 56χρονος έστρεψε το όπλο στον εαυτό του χρειάστηκε δύο φορές για να δώσει τέλος στη ζωή του. Η πρώτη προσπάθεια απέτυχε, καθώς φαίνεται πως γλίστρησε η καραμπίνα από τα χέρια του. Ο 56χρονος αυτοπυρπολήθηκε πρώτα λοξά, από τα δεξιά προς τα αριστερά, με αποτέλεσμα να σπάσει μερικά πλευρά, χωρίς όμως να προκαλέσει τον θάνατό του. Ξαναγέμισε το όπλο του, έβαλε στο στόμα του την κάννη και έδωσε τέλος στη ζωή του.