Latest News

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Από μέρα σε μέρα πάει η πληρωμή για το Power Pass Ιουνίου – Γιατί καθυστέρησε

 Μπορεί να έχει εξαγγελθεί εδώ και έξι ημέρες δια στόματος του Χρήστου Σταϊκούρα ότι το Power Pass θα πληρωθεί ...«μέχρι τη Δευτέρα (26/9) το αργότερο», ωστόσο, δικαιούχοι δεν έχουν δει μέχρι τώρα τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η πληρωμή του επιδόματος για τους λογαριασμούς Ιουνίου μεταφέρεται από ημέρα σε ημέρα.

Η καθυστέρηση οφείλεται κατά πληροφορίες στο γεγονός ότι ένας από τους παρόχους ρεύματος δεν είχε δώσει τα στοιχεία των πελατών του για να ενσωματωθούν αυτά στην πλατφόρμα.

Πλέον, τα χρήματα έχουν αποδεσμευτεί και μένει τώρα να γίνει η πίστωση στους λογαριασμούς από τα τραπεζικά ιδρύματα.

Εάν κανείς θέλει να τσεκάρει τι λέει το vouchers.gov.gr, θα διαπιστώσει ότι το μήνυμα γράφει «Προς επεξεργασία από το τραπεζικό ίδρυμα».

Δηλαδή, η εντολή έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ. Μόλις γίνει η πληρωμή, το μήνυμα θα αλλάξει σε «Εγκριθείσα», που σημαίνει ότι το σύστημα έχει λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την εντολή.

Ποιοι «κόβονται»

Όσοι δεν πήραν χρήματα ούτε στον πρώτο γύρο του επιδόματος για το ρεύμα, δεν θα λάβουν ούτε αυτή τη φορά. Αν δεν πρόλαβε κάποιος τις αιτήσεις, ή αν έχει σταθερό τιμολόγιο, ή αν δεν εγκρίθηκε η αίτηση, δεν θα περιλαμβάνεται ούτε τώρα στους δικαιούχους.

Δεν υπάρχει εξάλλου καμία πρόβλεψη για τη διόρθωση τυχόν λαθών που έγιναν, με αποτέλεσμα ακόμα και καταναλωτές που είναι δικαιούχοι να μην μπορούν να εισπράξουν το Power Pass.