Latest News

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Allou Fun Park : Αρνείται την υπαιτιότητα η επιχείρηση και τα ρίχνει στους δημοσιογράφους για το ατύχημα

 
Κατά δημοσιογράφων στρέφεται το Allou Fun Park το ατύχημα που σημειώθηκε πριν λίγες σε ένα από τα παιχνίδια του πάρκου, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων νέων ...ανθρώπων.

Μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η διοίκηση της επιχείρησης αναφέρει ότι δημοσιογράφοι παραβιάζουν τους κανόνες της «δημοσιογραφικής δεοντολογίας, πριν καν ολοκληρωθεί το πόρισμα του διορισθέντος από την δικαιοσύνη πραγματογνώμονος, χωρίς να δώσουν το λόγο στην επιχείρηση για να ακουστούν και οι δικές της θέσεις, ενώ διαδίδουν κατ εξακολούθηση  ψεύδη και ανακρίβειες για τις συνθήκες του συμβάντος».

Η ανακοίνωση του Allou Fun Park

Η επιχείρηση μας και οι 250 εργαζόμενοι δεχόμαστε σχεδόν σε καθημερινή βάση αβάσιμες και τεχνικά ανεπέρειστες κατηγορίες από δυο πασίγνωστους δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι γνωστό ότι δεν έχουν ιδέα από τις τεχνικές προδιαγραφές και την μηχανική αρχιτεκτονική του μηχανήματος, που συνέβη το θλιβερό περιστατικό με τους 4 τραυματίες.

Οι ανωτέρω, κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, πριν καν ολοκληρωθεί το πόρισμα του διορισθέντος από την δικαιοσύνη πραγματογνώμονος, χωρίς να μας δώσουν το λόγο για να ακουστούν και οι δικές μας θέσεις, διαδίδουν κατ εξακολούθηση  ψεύδη για τις συνθήκες του συμβάντος.

Τους απαντάμε:

Είναι απολύτως ανακριβές ότι υπήρξε εκτροχιασμός του βαγονιού/ βάρκας, η βάρκα που ανευρέθη ήταν η ΕΦΕΔΡΙΚΗ και βρίσκεται στο αυτό σημείο πάντα.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί βλάβη στις αντλίες και χαμηλή στάθμη του νερού, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της μοναδικής πιστοποιημένης εταιρείας στην Ελλάδα, της TUV Hellas, την οποία προσκόμισε στον  ανεξάρτητο πραγματογνώμονα.

Πράγματι το παιχνίδι δεν διαθέτει ζώνες ασφαλείας αλλά πλευρικές μπάρες από τις οποίες πρέπει να κρατιέται καθιστός ο επιβαίνων, καθώς έτσι ορίζει ο ίδιος ο κατασκευαστής του παιχνιδιού.

Το πάρκο διαθέτει νοσηλευτικό προσωπικό που μετέβη την ώρα του περιστατικού, με το οποίο επικοινώνησε η αστυνομία.

Το μηχάνημα La Isla  ελέγχεται εδώ και 20 χρόνια, ετησίως και πολλαπλώς και ΔΕΝ ΕΧΕΙ  ΟΥΤΕ ΔΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ούτε επουσιώδες, όπως ψευδώς διαδίδουν οι επικριτές μας.

Το  πάρκο από ιδρύσεώς του, εδώ και 20 χρόνια, διαθέτει παιχνίδια από τις πιο αξιόπιστες κατασκευάστριες εταιρείες του κόσμου. Διατηρούμε ετήσιους, τακτικούς και έκτακτους ελέγχους, όπως όλα τα πάρκα και είμαστε μέλος της IAΑPA (International Association of Amusement Parks and Attractions).  Αναφορικά με το παιχνίδι και τη χωρητικότητα αυτού, απεδείχθη ότι σε όλα τα Ευρωπαϊκά πάρκα το αντίστοιχο παιχνίδι δέχεται 4 άτομα και όχι 3.

Η αδικαιολόγητη εμμονή των δυο δημοσιογράφων είναι ανεξήγητη και προκαλεί αναστάτωση στους εργαζόμενους και στους επισκέπτες μας. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους πελάτες μας, παρόλες τις προσπάθειες των λίγων να αποδομηθεί αυτή η σχέση  εμπιστοσύνης.

Σεβόμαστε την ηλεκτρονική και έντυπη Δημοσιογραφία, δεν επιδιώκουμε την κατάθεση αγωγών και μηνύσεων, όμως αξιώνουμε να μας δίνεται η δυνατότητα να απαντάμε και να γίνεται διασταύρωση των πληροφοριών.

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι οι τραυματισθέντες ΔΕΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ. Αναμένουμε ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους, κύριος Βασίλης Καπερνάρος, να μιλήσει με τον πληρεξούσιο δικηγόρο μας, κύριο Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ώστε να λυθεί συναινετικά η υπόθεση, με πυξίδα την νομολογία των δικαστηρίων, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ της θέσεως μας, ότι ΔΕΝ υπάρχει υπαιτιότητά μας.

Μήπως, τελικά, φταίνε οι δημοσιογράφοι για το ατύχημα στο Allou Fun Park;