Latest News

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Δήμος Πειραιά - Υποκριτική και απαξιωτική η στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στους εργαζόμενους

 Υποκριτική και απαξιωτική απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά ...χαρακτηρίζει τη στάση της δημοτικής αρχής Μώραλη, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Γκερλές, ο οποίος σημειώνει σε δήλωση του τα εξής...

''Το τελευταίο χρονικό διάστημα έκτακτοι εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων του Δήμου Πειραιά -απολύτως απαραίτητοι, αφού προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ουσιαστικά δεν γίνονται- διεκδικούν την παράταση της εργασίας τους μέσω της δικαστικής οδού.

Στον αγώνα που δίνουν στα δικαστήρια, συμπαρίστανται τα σωματεία του Δήμου, οι προϊστάμενοι τους και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, που υποστηρίζουν και τις σχετικές ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Απουσιάζουν όμως οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, που τηρούν στάση Πόντιου Πιλάτου.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίουαποδείχθηκε για μια ακόμη φορά όχι μόνο η έλλειψη συγκεκριμένου στρατηγικού σχεδίου στο κρίσιμο θέμα της διαχείρισης του προσωπικού αλλά και η υποκριτική στάση της δημοτικής αρχής και το σκληρό πρόσωπο της προς συγκεκριμένους εργαζόμενους.

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του αιφνιδιασμού, αντιδήμαρχος εισηγήθηκε προφορικά να ληφθεί ομόφωνη  απόφαση για να δικάσουν οι έκτακτοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου σε δικαστήριο των Αθηνών. Έτερος αντιδήμαρχος διαφώνησε και πρότεινε να δικάσουν και οι εργαζόμενοι της καθαριότητας στην Αθήνα.

 Και εμείς, ζητήσαμε αναβολή αφού δεν μας είχε δοθεί η δυνατότητα να γνωρίζουμε εάν υπάρχει και εάν είναι νόμιμη η δυνατότητα παρέκτασης της κατά τόπο αρμοδιότητας, δηλ. αν επιτρέπεται σε αυτή τη χρονική στιγμή η μεταφορά τέτοιων υποθέσεων από τα αρμόδια δικαστήρια του Πειραιάς σε αυτά της Αθήνας. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος παρέπεμψε την υπόθεση στη Νομική Υπηρεσία για το τυπικό του θέματος χωρίς να πάρει  θέση, όπως θα έπρεπε, στο τόσο κρίσιμο ζήτημα της παραμονής και του διαχωρισμού των εργαζομένων.

Είχε, όμως, άποψη για την πρόσφατη απεργία των εργαζομένων και μάλιστα καταγγελτική κατά συγκεκριμένου συνδικαλιστή και συγκεκριμένου σωματείου που διεκδικεί διαχρονικά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Η λογική του διαίρει και βασίλευε είναι γνωστή και εύκολη. Το ζητούμενο, όμως, είναι η διοίκηση του Δήμου και η δίκαιη και αντικειμενική διαχείριση του προσωπικού.