Latest News

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Επεισοδιακή καταδίωξη στη Νέα Ερυθραία: Ληστές άνοιξαν πυροσβεστήρες για να ξεφύγουν

 Κινηματογραφική καταδίωξη στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, μετά από εισβολή ληστών σε μονοκατοικίας μιας ηλικιωμένης γυναίκας...το βράδυ της Κυριακής.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ, όταν οι κακοποιοί μπήκαν στο σπίτι που διαμένει ηλικιωμένη, την ακινητοποίησαν με την απειλή μεταλλικών αντικειμένων και το έκαναν «φύλλο και φτερό» για να βρουν χρήματα και κοσμήματα.

Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν από το σημείο με αυτοκίνητο και την ηλικιωμένη να καλεί την Άμεση Δράση και να ενημερώνει για το περιστατικό.

Από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης δόθηκε σήμα για να γίνουν αναζητήσεις στην περιοχή, με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να εντοπίζουν –στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας στο ρεύμα προς Πειραιά– ένα όχημα με τέσσερις επιβάτες το οποίο κρίθηκε ύποπτο και να κάνουν σήμα στον οδηγό να σταματήσει. 

Αυτός όχι μόνο δεν υπάκουσε στην υπόδειξη των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει με τους δικυκλιστές της ΕΛΑΣ να ξεκινούν καταδίωξη.

Μάλιστα, οι επιβάτες του οχήματος προκειμένου να διαφύγουν έβγαλαν από τα παράθυρα πυροσβεστήρες και άρχισαν να ψεκάζουν προς την πλευρά των αστυνομικών.

Το αποτέλεσμα ήταν κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για την ίδια συμμορία που την προηγούμενη εβδομάδα «χτύπησε» στο Διόνυσο και διέφυγε πάλι επεισοδιακά.