Latest News

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Security στο Δήμο Πειραιά-Δίνει 245.529 ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία για νυχτερινές περιπολίες


Ακριβά θα πληρώσουν οι δημότες την ιδιωτική εταιρεία 
Security στο Δήμο Πειραιά...

καθώς δίνει 245.529 ευρώ σε πέντε εργαζόμενους με τρία οχήματα για να κάνουν για νυχτερινές περιπολίες σε κεντρικά σημεία της πόλης. 

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλεται, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ιδιωτικοποίηση μέρους της φύλαξης των εγκαταστάσεων του Δήμου, κυρίως στην Α’ και Β’ Δημοτική Κοινότητα.

Χωρίς την κατάθεση οικονομοτεχνικής μελέτης που να αποδεικνύει ότι πράγματι συμφέρει η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία, θα διεξαχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός με ετήσιο προϋπολογισμό 245.520€ για τη νυχτερινή εποχούμενη φύλαξη έντεκα (11) χώρων -ανάμεσά τους η πλατεία Καραϊσκάκη, ο Τινάνειος κήπος και το Μικρολίμανο- με 3 αυτοκίνητα και 5 εργαζόμενους που υποχρεούται να διαθέσει η εταιρεία. 

Ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά καταψήφισε την πρόταση, καθώς, όπως λέει, με τον ίδιο προϋπολογισμό ο Δήμος θα μπορούσε να απασχολήσει 17 συμβασιούχους νυχτοφύλακες. 

Αξιοπερίεργο είναι πάντως ότι η καταγγελία γίνεται από μια παράταξη που εδώ και τρία χρόνια έχει στηρίζει σχεδόν όλες τις επιλογές της διοίκησης του Δήμου Πειραιά και δεν είναι λίγοι που την χαρακτηρίζουν το ''αόρατο αριστερό δεκανίκι'' της δημοτικής αρχής Μώραλη...