Latest News

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Κοροϊδεύουν τον κόσμο Άδωνις Γεωργιάδης και κυβέρνηση - Δωρεάν δίνουν τα PCR test σε 15 ευρωπαϊκές χώρες (ΠΙΝΑΚΕΣ)

 


Την ίδια στιγμή που οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν το PCR με 47 ευρώ σε 15 χώρες της Ευρώπης συνταγογραφείται και... είναι δωρεάν.
  

Αυτό προκύπτει από έρευνα που έκανε το Συντονιστικό Όργανο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για τις τιμές των PCR και rapid test σε 23 χώρες της ΕΕ και στην Τουρκία.

Τα στοιχεία, είναι απολύτως έγκυρα καθώς, όπως αναφέρει το Συντονιστικό, ελήφθησαν από τα υπουργεία Υγείας των χωρών αυτών, από διαγνωστικά κέντρα της εκάστοτε χώρας, από Πρεσβείες και από τα αεροδρόμια των χωρών.


Συγκεκριμένα δωρεάν μετά από συνταγογράφηση χορηγούνται στους πολίτες από τις εξής χώρες:

-Πολωνία

-Ιταλία

-Γερμανία

-Γαλλία

-Αυστρία

-Βέλγιο

-Πορτογαλία

-Κροατία

-Ισπανία

-Σλοβακία

-Ολλανδία

-Φιλανδία

-Βουλγαρία

-Ουγγαρία

-Βρετανία

Στις υπόλοιπες χώρες που δεν συνταγογραφούνται, η τιμή των pcr test κυμαίνεται από 19 ευρώ έως και 180 ευρώ. Όσον αφορά στα rapid test, οι τιμές στις 24 χώρες που ερευνήθηκαν κυμαίνονται από 5 ευρώ έως και 179 ευρώ.

Απλά θυμίζουμε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριζε μετά τη… μυθική (πλέον) ατάκα ότι τα δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες θα οδηγήσουν τη χώρα σε… μνημόνιο και μετά την «μεταφυσική» πρόβλεψη ότι «η πανδημία σε ένα-ενάμιση μήνα θα έχει τελειώσει»  : «Ας πούμε ότι το κράτος πλήρωνε όλα τα τεστ, αυτό δεν είναι δωρεάν, τα δικά μας λεφτά (σ.σ. όταν λέει ‘τα δικά μας’ ποιων ακριβώς εννοεί;) ξοδεύει το κράτος, θα έπρεπε να αυξηθούν οι φόροι».

Ορίστε λοιπόν γιατί η Κυβέρνηση δεν προνοεί για δωρεάν τεστ στους πολίτες. Γιατί σκέφτεται την τσέπη τους και το πως δεν θα την επιβαρύνει με επιπλέον φόρους… 

Όσο για τον εμπαιγμό με την τιμή των μοριακών τεστ (PCR), τα οποία πλέον θα κοστίζουν 47 ευρώ (πλαφόν) για τους πολίτες, ο Υπουργός Ανάπτυξης δεν κατανοεί τις επικρίσεις και την κατακραυγή και βρίσκει την τιμή «πολύ λογική και δίκαιη».

Μιλάμε ότι δουλεύουν τον κόσμο  με τις τιμές στα PCR test...