Latest News

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Δήμος Πειραιά- Διέγραψε χρέη της ΟΛΠ ΑΕ [COSCO] 2.000.000 ευρώ



 Χριστουγεννιάτικος μποναμάς στην ΟΛΠ ΑΕ [COSCO] από τον Δήμο Πειραιά, καθώς
διέγραψε τα χρέη ύψους 2.000.000 ευρώ στον ισολογισμό... του 2020!                         

Δύο εκατομμύρια ευρώ με απόφασή του διέγραψε και δεν  διεκδίκησε ο Δήμος Πειραιά που αφορούν χρέη της ΟΛΠ ΑΕ -COSCO προς τον Δήμο.
Στην έκθεση της οικονομικής επιτροπής του  Δήμου Πειραιά ,τα κυριότερα ανείσπρακτα υπόλοιπα απαιτήσεων των βεβαιωμένων χρηματικών καταλόγων του Δήμου κατά την 31.12.2020, αφορούν μεταξύ άλλων:Τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλη και πρόστιμα ακίνητης περιουσίας, φόρος ηλεκτροδοτούμενων, πρόστιμα κανονισμού καθαριότητας ΟΛΠ κατά ποσό € 12.369.815,83

Τα σχετιζόμενα στοιχεία με τα ανείσπρακτα τέλη δεν αναφέρθηκαν από την εισηγήτρια  της Δημοτικής Αρχής κυρία Γλύκα, αλλά προέκυψε ότι 2 εκατομμύρια χρεωστούμενων της ΟΛΠ ΑΕ διεγράφησαν μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ανέφερε επίσης  η ορκωτή λογίστρια ότι υπάρχουν άλλα 6 εκατομμύρια από  παλιά χρέη της  COSCO μέσα στις απαιτήσεις του Δήμου.

Ερωτάται η  Δημοτική Αρχή των κυρίων Μώραλη –Βλαχάκου:                           

  • Για ποιο λόγο ο Δήμος Πειραιά δεν διεκδικεί προς όφελος του Δήμου Πειραιά τα χρέη της ΟΛΠ ΑΕ ;

  • Πως είναι δυνατόν ο Δήμαρχος  να παρουσιάζει κάθε χρόνο στους πολίτες την COSCO ως δωρήτρια δωροεπιταγών και κατασκευάστρια παιδικών χαρών στο Παλατάκι και να υπογράφει μνημόνια συνεργασίας μαζί της όταν η εταιρεία δεν αποδίδει τα οφειλόμενα;

Κατά την παροιμία «Βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω» η COSCO όχι μόνο δεν πληρώνει αυτά που οφείλει στον Δήμο, αλλά εμφανίζεται και ως ευεργέτιδα με τα χρήματα των δημοτών!                                                                                                                                                     

  • Γιατί η Δημοτική αρχή δεν παρουσιάζει με διαφάνεια τα στοιχεία αυτά των οφειλών αλλά τα διαγράφει εν αγνοία τους; Ποιες είναι οι ενέργειες των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες; 

Καλούμε την Δημοτική αρχή να διεκδικήσει και να εισπράξει τα  χρέη  της COSCO  προς τον  Δήμο Πειραιά  όπως τα εισέπραξε και η  Δημοτική αρχή Κερατσινίου- Δραπετσώνας (6 εκατομμύρια) κατόπιν προσφυγής της στα δικαστήρια.

Καλούμε την Δημοτική αρχή να παρουσιάσει στους δημότες αναλυτικά τα χρέη της COSCO και να σταματήσει το λιβάνισμα των δωρητών και ευεργετών με τα χρήματα των Πειραιωτών!

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α΄ ΚΟΙΝΤΗΤΑΣ-ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ