Latest News

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Υρώ Μανέ: «Έχω καταγγείλει για κατάχρηση εξουσίας τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Πειραιά, αλλά δεν άνοιξε ρουθούνι» [ΒΙΝΤΕΟ]


 
Η ηθοποιός Υρώ Μανέ μίλησε για το ελληνικό #metoo, σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης...
 στην εκπομπή «Studio 4», με αφορμή την παράσταση «Συμβολαιογράφος»

Μιλώντας  η ηθοποιός ανέφερε ''Ο καθένας βγαίνει να μιλήσει τη στιγμή που είναι έτοιμος. Η Σοφία Μπεκατώρου ξεκίνησε ένα πράγμα πολύ δυναμικό και ελπίζω να μην μείνουμε εκεί. Να προχωρήσουν τα πράγματα και να πάμε παρακάτω» υπογράμμισε η ηθοποιός και αποκάλυψε μία δική της εμπειρία που συνέβη πριν από ένα χρόνο. 

«Ευτυχώς, βλέπεις, ότι έρχεται το πλήρωμα του χρόνου, έρχεται μία συγκεκριμένη στιγμή και τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους. Και εκείνοι που είχαν αλαζονεία και έπαρση εξουσίας που βρίσκονται τώρα. Ωστόσο, εύχομαι να βρεθούν και κάποιοι ακόμα, οι οποίοι τη συγκεκριμένη στιγμή που μιλάμε, έχουν τα ηνία στο χώρο του θεάτρου. 

Έχω καταγγείλει μία τέτοια περίπτωση, αλλά δεν άνοιξε ρουθούνι. Έχω κάνει την καταγγελία μου στους αρμόδιους. Δεν ήταν από τα πρόσωπα που ακούστηκαν. Ήταν την 21η Απριλίου, σημαδεμένη μέρα του 2021. Είναι πρόσφατη. Υπήρξε μία διένεξη με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Πειραιά και η κουβέντα θα κλείσει εδώ, γιατί δεν είμαι από αυτές που βγαίνουν και λένε τα θέματα στα κανάλια. Ελπίζω, λοιπόν, τα πράγματα να πάρουν τη σωστή διάσταση και θέση σε όλους τους χώρους, γιατί δεν είναι μόνο ο χώρος μας».   

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η ηθοποιός αναφέρθηκε στην περίοδο που ήταν πρόεδρος στο ΣΕΗ και ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν ταμίας. 

«Ο Σπύρος Μπιμπίλας, όσο είναι ηθοποιός, είναι στο συνδικαλισμό και ασχολείται με τα κοινά. Πραγματικά συντρέχει. Ο κλάδος και η ζωή, όπως λέω εγώ, του το ανταπέδωσαν σε αυτή τη δύσκολη φάση. Εγώ ήμουν συνολικά τέσσερα χρόνια, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος. Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδος, γιατί ήταν η οικονομική κρίση. Ανεργία 95%, ηθοποιοί στην απόλυτη πείνα. Συμβάσεις δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα, όπως δεν υπάρχουν ούτε και τώρα. Μάχη και αγώνας πολύ μεγάλος. Δεν ήταν καθόλου καλή εμπειρία» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η ίδια.



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ