Latest News

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σε 48ωρη απεργία οι λιμενεργάτες - Ποιοι αντιδρούν στις κινητοποιήσεις

 




Απεργούν από τα ξημερώματα οι λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙ του λιμανιού του Πειραιά μετά την 48ωρη απεργία που κήρυξε το σωματείο εργαζομένων... ΕΝΕΔΕΠ διεκδικώντας την υπογραφή  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Χθες, Τρίτη, το Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε παράνομη την απεργία μετά την προσφυγή που κατέθεσε η εργοδοσία(Cosco- ΣΕΠ-Dport) ωστόσο αργότερα κήρυξε απεργία το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσε και σήμερα Τετάρτη η εργοδοσία ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη η απεργία που έχει προκηρύξει το ΕΚΠ. Σημειώνεται ότι η εργοδοσία δεν προσέρχεται σε διάλογο με την ΕΝΕΔΕΠ καθώς δεν την αναγνωρίζει ως αντιπροσωπευτικό σωματείο.

Σήμερα θέση πήρε και η εταιρεία Dport η οποία με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι την απεργία την κήρυξε η «μειοψηφία» των εργαζομένων στις δυο προβλήτες  και ότι η DPort Services «με πνεύμα καλής θέλησης και με σαφή επιδίωξη την διατήρηση της εργασιακής ειρήνης και σταθερότητας επ' ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και της κανονικότητας της οικονομίας και ενεργώντας πάντα εντός του πλαισίου της νομιμότητας,  προχώρησε στην υλοποίηση όσων είχαν συμφωνηθεί με τους εργαζόμενους μετά την τελευταία απεργία». Παράλληλα, επισημαίνει ότι συνεχίζει το διάλογο και με τα δύο σωματεία  των εργαζομένων, έως την κήρυξη από την ελληνική δικαιοσύνη στις 7/12, του ενός εκ των δύο ως αντιπροσωπευτικού, με το οποίο και η εταιρεία θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις και συμφωνία για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως ορίζεται από το νόμο.

Τέλος σημειώνει οτι «το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, το οποίο μάλιστα δεν έχει ψηφιστεί από την πλειονότητα των συμμετεχόντων στις πρόσφατες εκλογές, προκήρυξε εκ νέου απεργία για 1 και 2 Δεκεμβρίου, η οποία εκ νέου κρίθηκε παράνομη από την ελληνική δικαιοσύνη. Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά κήρυξε απεργία με τα ίδια αιτήματα για τις ίδιες μέρες και ώρες. Η εταιρεία DPort έχει τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της, τουναντίον το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ όχι».