Latest News

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Τα μυστικά προσόντα και η Ηρώ Μανέ

"Για μία ακόμη φορά ο Πειραιάς έγινε αντικείμενο δυσμενών σχολίων...

Η  ηθοποιός κυρία Υρώ Μανέ με επιστολή την οποία απέστειλε στον Δήμαρχο Πειραιά και τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ και κοινοποίησε στο Υπουργείο  Πολιτισμού, περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα  την  συνάντησή της με τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού μας θεάτρου Λευτέρη Γιοβανίδη, προς τον οποίο θέλησε να παρουσιάσει μια ιδέα της για την καταστροφή της Χίου.

Προφανώς η κυρία Μανέ γνωρίζει ότι ο Πειραιάς είναι η πόλη της Ναυτιλίας, γνωρίζει επίσης ότι ο Πειραιάς  φιλοξενεί μεγάλη Χιακή παροικία και είναι βέβαιο ότι γνωρίζει ότι ο Πειραιάς είναι η έδρα και το ορμητήριο των μεγάλων Ελλήνων Εφοπλιστών που κατάγονται από τη Χίο.

Τι παραπάνω θα έλεγε κάποιος  ότι χρειάζεται μια θεατρική παράσταση για τα 200 χρόνια της Επανάστασης προκειμένου να ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο και να βρει χορηγούς;

Το πρόβλημα είναι αν όλα αυτά τα γνωρίζει ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Προφανώς δεν έχει γνώση και άποψη για την πόλη αν σκεφθεί κανείς  το μέχρι τώρα «ρεπερτόριό του» στην τόσο σοβαρή θέση την οποία με άγνωστα  κριτήρια του εμπιστεύτηκε η Δημοτική  Αρχή και ο αφανής άρχων της πόλης μας.

Εάν κανείς ανατρέξει στο βιογραφικό του κ. Γιοβανίδη, θα βρεί διάφορες  συνεργασίες και δραστηριότητες κυρίως στο ΔΗΠΕΘΕ – Κοζάνης. «Καλά και φτάνει η προϋπηρεσία σε ένα επαρχιακό οργανισμό  για να εξασφαλίσει κάποιος την καρέκλα στην οποία έχουν καθήσει ο Ροντήρης, ο Βεάκης,  ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ  και άλλοι κορυφαίοι σκηνοθέτες και ηθοποιοί;»

Θα διερωτηθούν επίσης οι συμπολίτες μας: « καλά, δεν υπάρχει ένας Πειραιώτης καλλιτέχνης, άξιος για την συγκεκριμένη θέση;»

Φυσικά υπάρχουν, αλλά ποιός θα επέτρεπε να γίνει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά «πασαρέλα» για μοντέλα και μεγάλη πίστα νυχτερινού κέντρου;

Φαινεται ότι ο κ. Γιοβανίδης διαθέτει αυτό το προσόν όπως διαθέτει και ένα ακόμα, το οποίο ανακαλύπτει κανείς στο βιογραφικό του στην ηλεκτρονική  εγκυκλοπαίδεια. Εκεί λοιπόν στα ψιλά γράμματα βλέπουμε ότι η σύζυγός του είναι διευθύντρια του πολιτικού  γραφείου του πρώην Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Θα πει κανείς: «Μα, είναι προσόν αυτό;»

Όταν ο Πειραιάς είναι η  μοναδική πόλη στην Ελλάδα που έχει Δήμαρχο, ο οποίος δηλώνει ΠΑΣΟΚ και το ίδιο δηλώνει και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Ναι, είναι!

Αυτός λοιπον είναι ο κ. Γιοβανίδης  και ευχαριστούμε  την κυρία Υρώ Μανέ  που μας έκανε  να θυμηθούμε και να ψάξουμε.

Τον λόγο έχει, πλέον, ο αφανής Δήμαρχος". 

 

Άρθρο-άποψη του Γιάννη Σπυράκη

τ. Αντιδημάρχου Πειραιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: To παρασκήνιο της καταγγελίας Υρώ Μανέ για Λευτέρη Γιοβανίδη