Latest News

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Θλίψη στον Πειραιά για τον Σωτήρη Αλεξόπουλο (ΕΙΚΟΝΕΣ)


 
Ο αγωνιστής Σωτήρης Αλεξόπουλος δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας...

Μετά από τρία χρόνια  μάχης με τον καρκίνο, σίγησε για πάντα η φωνή του αγωνιστή των ανθρώπινων δικαιωμάτων Σωτήρη Αλεξόπουλου.

Ο Σωτήρης γεννημένος στην ορεινή Ναυπακτία πριν 70 χρόνια, σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε  μεταπτυχιακές σπουδές στα Ναυτιλιακά στην Αγγλία.   

Μέσω της  έντονης κινηματικής του  δράσης και της ανιδιοτελούς του προσφοράς αναδείχθηκε σε ξεχωριστή μορφή της κοινωνίας του Πειραιά.                                                         

Στον Πειραιά  όπου ζούσε  και εργαζόταν πρωτοστάτησε εδώ και 30 χρόνια στους αγώνες για την βελτίωση της  ζωής και του περιβάλλοντος ,οργανώνοντας δράσεις  κοινωνικού ακτιβισμού και αλληλεγγύης  .                                                                                                

Τον συναντάμε  από την δεκαετία του 1990 στην πρωτοπορία των αγώνων για τη διεκδίκηση των δημόσιων χώρων,τον βρίσκουμε στη συνέχεια  την περίοδο της οικονομικής κρίσης να οργανώνει συσσίτια και  συλλογή ειδών  για την στήριξη των συνανθρώπων μας  μέσω της Αλληλεγγύης,  να ιδρύει την «Παμπειραϊκή πρωτοβουλία για τους πρόσφυγες και μετανάστες» συσπειρώνοντας  γύρω του  εκατοντάδες εθελοντές   για να βοηθήσουν την περίθαλψη των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, να ενισχύει διαρκώς συλλογικότητες νέων, καλλιτεχνών της πόλης  , να στέκεται μπροστάρης στον    αντιφασιστικό αγώνα ,κατά της χρυσής Αυγής να είναι ο πρωτεργάτης και θεμελιωτής του κινήματος  «ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ» μέσα από το οποίο εξελέγη κοινοτικός σύμβουλος στην Α’ Κοινότητα  Πειραιά στις εκλογές του 2019. 

Δοσμένος ολόψυχα με όλες τις δυνάμεις του πάντοτε  στην προσφορά για τον άνθρωπο , στον αγώνα  για το δίκιο, σύνδεσε το όνομά του με κάθε διεκδίκηση των ανθρώπων του Πειραιά. Το ζεστό χαμόγελο, ο αυθορμητισμός, η καλοσύνη και η οξύνοιά του θα συντροφεύουν  πάντα τους  ανθρώπους που ενέπνευσε και στήριξε.

Πάνω στον σπόρο  τον δικό του θα  σχεδιάζουμε τους κήπους και τις πολιτείες μας
δίνοντας  την υπόσχεση ότι δεν θα πάψουμε ούτε στιγμή να αγωνιζόμαστε για το δίκιο!

Δήμητρα Βήνη κοινοτική σύμβουλος Α’ διαμερίσματος Πειραιά                                 

για την ανεξάρτητη κοινοτική παράταξη                                                                                                           ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ !

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 14 Μαϊου ώρα 15.00 στην εκκλησία του Αγ.Γερασίμου στο Κοιμητήριο του Σχιστού

@ Καλό ταξίδι Σωτήρη και συλλυπητήρια στην οικογένειά του...