Latest News

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

«Greek Mafia» –Θρίλερ με την υπόθεση του θανάτου της πιο σημαντικής μάρτυρα

 


Θρίλερ με την υπόθεση του θανάτου της Λίτσας Βλαστού, της πιο σημαντικής μάρτυρα υπό προστασία για τη δράση της «Greek Mafia. 

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τι είπε στον σύνδεσμό της

Η 51χρονη που διέμενε σε διαμέρισμα ασφαλείας στην Θεσσαλονίκη φέρεται να ενημέρωσε προχθές στις οκτώ το πρωί τον σύνδεσμό της ότι αισθάνεται έντονο πόνο στο πόδι. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου στη διάρκεια της αξονικής έπαθε ανακοπή καρδιάς. Οι γιατροί την επανέφεραν, τη μετέφεραν στην Εντατική όπου λίγο αργότερα έπαθε δεύτερη ανακοπή και έχασε τη ζωή της.

Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ερεύνησε το σπίτι της 51χρονης, αλλά δεν εντόπισε κάτι ύποπτο που να συνδέεται με τον ξαφνικό θάνατο. Από την Αστυνομία έχει ζητηθεί να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις για να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο κακόβουλης ενέργειας. 

Ποια ήταν η Λίτσα Β.

Η 51χρονη που ήταν συγγενής γνωστού βαρυποινίτη είχε προχωρήσει πριν από έξι χρόνια σε αλλεπάλληλες καταθέσεις στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής για την εμπλοκή ποινικών, πολιτικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων. Στους κατηγορουμένους είχαν αποδοθεί, ανάμεσα σε άλλα, οι τοποθετήσεις βομβών σε κατοικίες δύο δικαστικών στο Χαλάνδρι και στη Λάρισα και οι εκρήξεις στο σπίτι πολιτικού και της αδελφής του ως εκβιασμός, κατά τις Αρχές, για να τους δώσει χρήματα που πίστευαν ότι είχε από μίζες των εξοπλιστικών.

Ακόμη η 51χρονη ομολόγησε ότι συμμετείχε στην οργάνωση ορισμένων από αυτές τις εγκληματικές ενέργειες, στην παρακολούθηση των «στόχων» και συλλογή πληροφοριών.

Στη δίκη –σε πρώτο βαθμό- για αυτή την υπόθεση που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2020, η άτυχη γυναίκα είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκιση και η έφεσή της είχε ανασταλτικό χαρακτήρα. Τον τελευταίο χρόνο είχε εγκαταλείψει την Αθήνα και ζούσε κάτω από καθεστώς προστασίας στη Θεσσαλονίκη.