Latest News

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Τι δεν καταλαβαίνουν με το Παλατάκι στο Δήμο Πειραιά;

 



Όταν ο Δήμαρχος πανηγύριζε για τα οφέλη από τις διαπραγματεύσεις κατά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ... το 2016, ξέχασε εντελώς να διεκδικήσει την έκταση των περίπου 140 στρεμμάτων στο Παλατάκι αν και ήταν δηλωμένη ως ιδιοκτησία του Δήμου Πειραιά στο κτηματολόγιο με αποτέλεσμα να μην επιστρέψει η συγκεκριμένη έκταση στο Δήμο και να έχουν οι δημότες πρόσβαση στη θάλασσα, όπως συνέβη με τα Λιπάσματα στο γειτονικό Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Πέντε χρόνια μετά η Δημοτική Αρχή ετοιμάζεται - λέει- να καταθέσει αγωγή για την έκταση στο Παλατάκι, αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να υπερασπιστεί νομικά την περιουσία του Δήμου Πειραιά γιατί δεν έχει μπορέσει να βρει - λέει - τοπογράφους

Τώρα διατείνεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να δεχτεί τη δωρεά για παιδική χαρά στo Παλατάκι της ΟΛΠ [COSCO] ανεξαρτήτως εάν έτσι φαίνεται να αποδέχεται ότι ποιος είναι αυτός που μπορεί να παραχωρηθεί ή όχι μέρος της εκτάσης που υποτίθεται πως θέλει να διεκδικήσει με την αγωγή του Δήμου Πειραιά.

Μάλλον φαίνεται πως κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν στο Δήμο Πειραιά με το Παλατάκι και γελάνε κάτω στο λιμάνι με το αστείο επιχείρημα πως αφού παίρνουμε δωροεπιταγές για τα παιδιά των παιδικών σταθμών γιατί να μην δεχτούμε δωρεά για παιδική χαρά από την ΟΛΠ ΑΕ [COSCO] ...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΓΙΑ ΤΟ
Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Πειραιά με COSCO για την δημοτική περιουσία Παλατάκι.            

''Ο Δήμαρχος αντί να διεκδικήσει την εφαρμογή των νόμων για την ανάδειξη του τείχους μέσα στο Παλατάκι και την επισκεψιμότητα των κατοίκων τα ανταλλάσσει με την εγκατάσταση παιδικής χαράς, αναψυκτηρίων και παρκινγκ εν αναμονή του ξενοδοχείου όπως ακριβώς βολεύει την  COSCO.                                              

Στο Δημοτικό συμβούλιο Πειραιά το οποίο ενέκρινε το μνημόνιο συνεργασίας  του κινεζικού ομίλου με τον Δήμο Πειραιά, στις 6 Οκτωβρίου 2021, η Δημοτική αρχή επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την υποτέλειά της στην  COSCO.                                                           

Ο Δήμαρχος κύριος Μώραλης, δήλωνε συνεχώς σε όλους τους τόνους ότι η COSCO δίνει επιταγές Χριστούγεννα και Πάσχα, δίνει χρήματα στο Δήμο ως αντισταθμιστικά και ότι τώρα προτίθεται να κατασκευάσει παιδική χαρά για τα παιδιά των Πειραιωτών μέσα στο Παλατάκι, δίπλα στο αρχαίο τείχος που ενώ οφείλει εκ του νόμου να αναδείξει δεν το έχει ακόμη πράξει.

Ο Δήμαρχος εξωράιζε συνεχώς την κοινωνική προσφορά της COSCO, με τις συνεχείς παρεμβάσεις του, προκειμένου να εμφανίσει ως μέγα δώρο την εγκατάσταση μια παιδικής χαράς αντί της ανάδειξης του τείχους και της ελεύθερης πρόσβασης των Πειραιωτών στην δημοτική περιουσία όπως ορίζουν οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις. Ο μόνος που πείστηκε από τον κύριο Δήμαρχο για το αγγελικό προφίλ της  τη COSCO φαίνεται ότι ήταν ο σύμβουλος της παράταξής του και πρόεδρος της ΔΗμοτικής ΡΑδιοφωνίας Πειραιά,  κύριος Τζεφεράκος ο οποίος  εξέφρασε την απορία-θέσή του  φανερώνοντας έτσι και την θέση της Δημοτικής Αρχής.

«Γιατί πρέπει να ρωτήσει το Δήμο η COSCO για να κάνει παιδική χαρά στο οικόπεδο της;;;;»αναρωτήθηκε ο κύριος Τζεφεράκος  και όλοι  αντιληφθήκαμε  πόσο χαμηλά έχει στην ιεράρχησή της η δημοτική αρχή Μώραλη-Βλαχάκου την διεκδίκηση της έκτασης Παλατάκι και πόσο βαθιές είναι οι ρίζες της ντόπιας υποτέλειας ! 

Η Δημοτική αρχή εδώ και 5 χρόνια δεν έχει προσφύγει στα δικαστήρια για την παράνομη παραχώρηση της δημοτικής περιουσίας στην COSCO.Μέχρι τώρα ο δήμαρχος δήλωνε  ότι έψαχνε τους χάρτες της περιοχής. Η παράταξή μας, έστειλε στον Δήμαρχο χάρτες από την κτηματική υπηρεσία οπότε ο Δήμαρχος ανακάλυψε ως  δεύτερο εμπόδιο την έλλειψη τοπογράφων στο Δήμο εξ ού και την αδυναμία του να μετρήσει επακριβώς τα κατεχόμενα στρέμματα.

Μάλιστα δήλωσε ότι  πρόκειται να προσλάβει δύο τοπογράφους.Να υποθέσουμε ότι μετά τους τοπογράφους θα επικαλεστεί την έλλειψη κατάλληλου τοπογραφικού εξοπλισμού; Κι ενώ τέτοια σοβαρά κωλύματα  αντιμετωπίζει ο Δήμος Πειραιά που κατά τα άλλα ξοδεύει 1.2000.000 ευρώ για να αναπλάσει την πλατεία Καρπάθου με γήπεδο 5χ5, ταυτοχρόνως θέτει και το δίλημμα του φτωχού συγγενή. 

Το ψευδοδίλημμα του Δημάρχου συνίσταται στην επιλογή : Nα πάρουμε γρήγορα  την παιδική χαρά και τα αναψυκτήρια για τα παιδιά των Πειραιωτών που μας δίνει ο –κατά την γνώμη τους-οικοπεδούχος ή να περιμένουμε να αναδείξει το αρχαίο τείχος η  COSCO το οποίο έχει ενταχθεί στις πρόσθετες υποχρεώσεις της και έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει να αναδεικνύεται ; 

Απαντάμε στον Δήμαρχο ότι όπως και οι γονείς και οι παππούδες μας διεκδικούμε ακέραιη την Δημοτική περιουσία Παλατάκι.

Διεκδικούμε την εφαρμογή του νόμου που ορίζει ότι την  ανάδειξη του Αρχαίου τείχους και την πρόσβαση σε αυτό όλων των Πειραιωτών. Διεκδικούμε επίσης για τα παιδιά μας και για εμάς ανοιχτό χώρο πρασίνου όπως ακριβώς το ορίζει ο νόμος και όχι παιδική χαρά μπροστά σε φουγάρα και σε κάδους απορριμάτων των κρουαζιεροπλοίων.Οι Πειραιώτες δεν είναι  φτωχοί συγγενείς και δεν εξαγοράζονται με χάντρες και καθρεφτάκια  και ψευτοδιλήμματα.                                                                                                                                  

Αγαπάμε τον τόπο μας και τα μνημεία του και θα διεκδικήσουμε στο ακέραιο το Δικαίωμα μας να συνδεθούμε μαζί τους! Οποιαδήποτε παραχώρηση της Δημοτικής αρχής στην COSCO  είναι παράνομη'!"