Latest News

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

ΠΑΛΑΤΑΚΙ: Το αφεντικό (COSCO) δεν τρελάθηκε και δεν χαρίζει τίποτε! (ΕΙΚΟΝΑ)




Μετά από 3 χρόνια αγώνων  του κινήματος «ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ» η δημοτική αρχή Πειραιά...

με μια φαιδρή προσπάθεια, επιχειρεί  να εκτονώσει τη σωρευμένη δυσαρέσκεια των Πειραιωτών  στο θέμα της κατεχόμενης από την COSCO  δημοτικής έκτασης 140 στρεμμάτων στο Παλατάκι.

Η COSCO  έχει  μέχρι σήμερα ξεδιπλώσει την αποικιοκρατική της συμπεριφορά σε όλο της το μεγαλείο,  μετατρέποντας την δημοτική έκταση Παλατάκι ,άλλοτε ως χώρο για αγώνες πλαγιολίσθησης αυτοκινήτων πάνω στο αρχαίο τείχος και άλλοτε ξεφορτώνοντας αυτοκίνητα παραβαίνοντας σταθερά την σύμβαση παραχώρησης.                                                                  

Ο δήμος Πειραιά ανέχεται την συμπεριφορά αυτή και προβάλλει συνεχώς δικαιολογίες για να μην διεκδικήσει αυτά που ανήκουν στους δημότες, τα 140 στρέμματα δηλαδή της δημοτικής περιουσίας.

Το τελειωτικό ξεμπρόστιασμα  για την COSCO και τον δήμαρχο  δόθηκε από τα δικαστήρια Πειραιά τον Δεκέμβριο του 2020  όταν το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ με 24 πολίτες προσέφυγαν μεταξύ άλλων και για την εφαρμογή των αποφάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού 2018 (ΑΔΑ:  ΩΓΣ94653Π4-5Τ3) και 2020 ( ΑΔΑ 789Φ4653Π4-81Η)με τις οποίες αποφασιζόταν η  σύνδεση του αστικού ιστού της πόλης με την πολιτιστική μας κληρονομιά ( το ταφικό μνημείο Θεμιστοκλή και το Κονώνειο τείχος) με ζώνη όδευσης μέσα από το Παλατάκι. Στις αποφάσεις αυτές ορίζεται «Να διαμορφωθεί ανοικτός χώρος αστικού πρασίνου στην εν λόγω περιοχή που οριοθετείται από το Κονώνειο τείχος στα ΒΔ και την οδό πρόσβασης στον χώρο της κρουαζιέρας στα ΝΑ, ο οποίος να αποδοθεί στην πόλη»                                                                                                                                                                                

Είναι σαφές ότι η δημοτική αρχή και η COSCO  στριμώχτηκαν και από κοινού συμφώνησαν να εμφανίσουν ως δώρο την περιοχή που ήδη έχει παραχωρηθεί στους πολίτες. Στους πανηγυρισμούς του δημάρχου είναι εντυπωσιακή η παντελής έλλειψη αναφοράς στις αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού!

 

Κατά τα άλλα η δημοτική αρχή  αγνοώντας στοιχειώδη θέματα δημόσιας υγείας συνεχίζει να υπόσχεται γυμναστήρια, κολυμβητήρια, ποδηλατοδρόμια δίπλα στους εκπεμπόμενους αέριους ρύπους των 6 και 7 κρουαζιερόπλοιων που θα παραμένουν επί 24ωρα και θα τους εισπνέουν οι αθλούμενοι !

Καλούμε την δημοτική αρχή να αντιληφθεί επιτέλους ότι ο Πειραιάς δεν είναι αποικία της COSCO ούτε οι πολίτες είναι ιθαγενείς που θα ανταλλάξουν  την περιουσία τους  των 140 στρεμμάτων με 10 στρέμματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως  τεύχος Δ’ 21/29.01.2020  

Για την ανεξάρτητη κοινοτική παράταξη 

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α’ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!

Οι κοινοτικοί σύμβουλοι : Δήμητρα Βήνη και Σωτήρης Αλεξόπουλος