Latest News

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Σκάνδαλο με τα νέα δικαστήρια του Πειραιά - Στον ''αέρα" η διακήρυξη - ΦΩΤΟ για το κτίριο του πρώην ''Κεράνης'


Στον ''αέρα'' βρίσκεται πλέον η διακήρυξη 
του ΤΑΧΔΙΚ για την αγορά νέου δικαστικού μεγάρου στον Πειραιά... που, όπως καταγγέλλεται, φωτογραφίζει το κτίριο περί 30.000 τ.μ., του πρώην Κεράνης στην Πειραιώς στα Καμίνια.

Με την προκήρυξη αυτή αποκλείονται δύο προσφερόμενα δημόσια ακίνητα {κτίριο πρώην Ραλλείου του Δήμου Πειραιά και πρώην ΕΥΤΕ στην Ακτή Κονδύλη του υπουργείου Οικονομικών.

'Οπως καταγγέλλεται από δικηγόρους και παράγοντες του Πειραιά, "το μεγάλο παιχνίδι παίζεται με το παλαιό εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας Κεράνη στην Πειραιώς που ανήκει πλέον σε ιδιώτες" λέει μέλος της επιτροπής αξιολόγησης του Δήμου. "Αυτοί αγόρασαν με περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ και τώρα θέλουν γύρω στα 15 εκατομμύρια ευρώ για να το δώσουν για τα νέα δικαστήρια του Πειραιά. Μιλάμε ότι αν γίνει το deal τότε θα βγάλουν σχεδόν 12 εκατομμύρια ευρώ σε χρόνο ρεκόρ, ενώ θα χρειαστούν ακόμη  δεκάδες εκατομμύρια ευρώ - προυπολογίζεται ότι θα φθάσει στα 80 εκατομμύρια ευρώ - για την μετατροπή του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου σε σύγχρονο δικαστικό μέγαρο..."   

 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οσμή σκανδάλου στη μεταστέγαση Δικαστηρίων Πειραιά - Απορρίπτονται δημόσια ακίνητα, επιλέγεται ιδιωτικό!


Tη μεταφορά – μεταστέγαση – των δικαστηρίων του Πειραιά, με άμεση αγορά – μετά από δημόσιο διεθνή διαγωνισμό – ενός κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. ανακοίνωσε o υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας κατά τις εργασίες της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που διεξήχθησαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ήδη αναρτήθηκε ήδη στη Διαύγεια και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης η διακήρυξη του ΤΑΧΔΙΚ για την αγορά ενός συγχρόνου και ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. προκειμένου να στεγαστούν όλα τα δικαστήρια και οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά.

 Ειδικότερα, μετά από σειρά συσκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Πειραιά (δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους, δημοτική αρχή) και με την συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο θα συμβάλει στην χρηματοδότηση του εγχειρήματος, αποφασίστηκε η λύση της άμεσης αγοράς από το ΤΑΧΔΙΚ με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό ενός κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. ικανού να ανταπεξέλθει στην επιτακτική ανάγκη άμεσης και κοινής στέγασης όλων των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης το νέο κτίριο στο οποίο θα μεταφερθούν τα δικαστήρια του Πειραιά, θα μπορεί να υποστηρίξει τις νέες ψηφιακές δυνατότητες της Δικαιοσύνης και θα επέλθει η συγκέντρωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά σε ένα κτίριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ