Latest News

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Δήμος Πειραιά: Γιατί μπήκαν πόρτες στις παραλίες Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα {ΕΙΚΟΝΑ}


Πόρτες εισόδου στις παραλίες Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα τοποθέτησε ο Δήμος Πειραιά, περιορίζοντας την πρόσβαση...
των δημοτών με ΙΧ.

Ο λόγος είναι, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η προστασία των πολιτών, του περιβάλλοντος  χώρου και των αθλητικών εγκαταστάσεων από φθορές και βανδαλισμούς, καθώς και για την αποτροπή της συρροής παραβατικών στοιχείων.

Ειδικότερα, ο Δήμος Πειραιά προχώρησε στην τοποθέτηση πόρτας  εισόδου στην παραλία Βοτσαλάκια, επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας.

Ανάλογη παρέμβαση έχει πραγματοποιηθεί και στην είσοδο της παραλίας στην Φρεαττύδα επί της Ακτής Θεμιστοκλέους.



Η πρόσβαση στην παραλία Βοτσαλάκια είναι ελεύθερη για τους πεζούς και τα άτομα με αναπηρία καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Να σημειωθεί ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω του θερινού σινεμά, απαγορεύεται η είσοδος για τα οχήματα από τη 01:00 έως τις 06:00, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο  απαγορεύεται η είσοδος για τα οχήματα από τις 00:00 έως τις 06:00.

 Η πρόσβαση στην παραλία της Φρεαττύδας είναι επίσης ελεύθερη για τους πεζούς και τα άτομα με αναπηρία καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου, ενώ από τις 9:00 έως τις 16:00 υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης για τα οχήματα των ατόμων με αναπηρία. Τις βραδινές ώρες δεν επιτρέπεται η είσοδος για τα οχήματα.



@ Μα καλά δεν υπήρχε άλλος καλύτερος τρόπος,  όπως για παράδειγμα να υπάρχει φύλαξη από το να περιορίζουν την πρόσβαση των δημοτών  στις παραλίες με τις πόρτες εισόδου, οι οποίες αναμένεται να υποστούν τη μανία των βανδαλιστών που φαίνεται πως δρουν ανεξέλεγκτα, όπως παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ο Δήμος Πειραιά...