Latest News

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Ημέρες Θάλασσας: Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και ο... κορωνο-ιός μου! (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 Εν μέσω πανδημίας αδιαφορώντας για τους κινδύνους μετάδοσης του ιού στην πόλη ο Δήμος Πειραιά αποφάσισε να διοργανώσει ξανά εκδηλώσεις στο πλαίσιο των "Ημερών Θάλασσα 2021"... από τις 28 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου.  


Το  κουτσουρεμένο πρόγραμμα  είναι της πλάκας και περιλαμβάνει ορισμένες μικρές από κάθε πλευρά και άποψη εκδηλώσεις, εκ των οποίων κάποιες είναι εκτός θέματος, καθώς δεν έχουν σχέση με τη... θάλασσα. 

Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Δήμος Πειραιά καλεί τον κόσμο να πάει στις εκδηλώσεις, αφού προηγμένως κάνει...κράτηση θέσης!
Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημειώνει η Δημοτική Αρχή Πειραιά, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες αρχές για την αποφυγή της διασποράς του COVID-19 και με γνώμονα την ασφάλεια όλων. Σ' αυτό το πλαίσιο, οι πολίτες που επιθυμούν να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις των «Ημερών Θάλασσας 2021» θα πρέπει να κάνουν κράτηση θέσης (δωρεάν όπως πάντα) όπου χρειάζεται, προς αποφυγή συγχρωτισμού".

Η αλήθεια είναι πάντως ότι συνήθως στις "Ημέρες Θάλασσας" δεν παρίσταται  κανείς άλλος εκτός από τον Δήμαρχο μαζί με κάποια στελέχη της Δημοτικής Αρχής και υπαλλήλους του Δήμου που κάνουν υπερωρίες, και ορισμένα μέλη του ΔΣ από τον φορέα ή τον σύλλογο που συνδιοργανώνει την εκδήλωση. 

Για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε πως οι "Ημέρες Θάλασσας" αποτελούν ένα πανηγύρι εκδηλώσεων που ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια με πρωτοβουλία του τότε εντεταλμένου συμβούλου Πέτρου Κόκκαλη, με αφορμή τον εορτασμό της "Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015" που πραγματοποίησε το βασικό συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής, αντί στον Πειραιά που υποτίθεται πως ήταν η τιμώμενη πόλη!

Από τότε κάποιοι στον Δήμο Πειραιά έχουν την εντύπωση ότι οι "Ημέρες Θάλασσας" αποτελούν "θεσμό" για την πόλη και αποφάσισε φέτος να διοργανώσει ξανά  παρά τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ  συνεδριάζει ακόμα μέσω τηλεδιάσκεψης, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.


 ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ









@Λα, λα, λα, λα, λα...