Latest News

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Γιατί βούλιαξε οικονομικά ο ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά: "Σωσίβιο" με έκτακτη ενίσχυση ύψους 450.000 ευρώ!



Σε δεινή οικονομική κατάσταση φαίνεται ότι έχει περιέλθει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου Πειραιά.


'Εκτακτη επιχορήγησης του Δήμου προς τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) ποσού 450.000 ευρώ έρχεται για έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Πρόκειται για το 5ο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης που θα γίνει διά τηλεδιάσκεψης,  για λόγους διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, τη Τετάρτη 9-12-2020 και ώρα 16:00,  σύμφωνα με την από 11-3-2020 Π.Ν.Π "Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού Covid-19.

Η επίσημη γενική και αόριστη αιτιολογία - πρόσχημα κάνει λόγο για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού covid-19, χωρίς ωστόσο ν' αναφέρεται συγκεκριμένα πως προέκυψε η ανάγκη της έκτακτης επιχορήγησης στον ΟΠΑΝ.

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΑΝ διαχειρίζεται μεταξύ άλλων και τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για το οποίο εδώ και επτά χρόνια μετά την επαναλειτουργία του δεν έχει ποτέ δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα αναλυτικός λογαριασμός για τα ετήσια έξοδα και έσοδα για τη λειτουργία του που σε μεγάλο βαθμό καλύπτεται από επιχορηγήσεις (Δήμος Πειραιά, Περιφέρεια Αττικής, Υπουργείο Πολιτισμού).

@ Μήπως με αφορμή αυτήν την έγκριση της έκτακτης επιχορήγησης είναι ίσως μια ευκαιρία να μάθουν επιτέλους οι δημότες πως διαχειρίζονται τα χρήματα στον ΟΠΑΝ για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Τρύπα" 600.000 ευρώ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

Πόσο κοστίζει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά;

Γελάνε με τον ΟΠΑΝ για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Ανακοίνωσαν νέο πρόγραμμα, λίγο πριν μπει λουκέτο!