Latest News

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Γελάνε με τον ΟΠΑΝ για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Ανακοίνωσαν νέο πρόγραμμα, λίγο πριν μπει λουκέτο!


Γελάνε στον Πειραιά με τον ΟΠΑΝ και τον Δήμο Πειραιά για το νέο πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου ...της πόλης.

Δεν πρόλαβαν καλά καλά ν' ανακοινώσουν από τον ΟΠΑΝ το νέο πρόγραμμα εν μέσω πανδημίας και λίγα 24ωρα τινάχθηκε στον αέρα,  καθώς αποφασίστηκε από την κυβέρνηση το κλείσιμο των θεάτρων στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Και στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί να επικαλεστεί κανείς το άλλοθι "δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν", αφού ακόμα και ένα μικρό παιδί έβλεπε ότι με τα κρούσματα ν' αυξάνονται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο, ήταν θέμα χρόνου η επιβολή νέων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 Ίσως μόνο η διοίκηση του ΟΠΑΝ και ο Δήμος Πειραιά δεν μπορούσαν να καταλάβουν και βγήκαν ν' ανακοινώσουν πανηγυρικά πως  "το Δημοτικό Θέατρο τολμά εν μέσω κορωνοϊού και ξεκινά παραστάσεις προκειμένου να δώσει στον κόσμο μια διέξοδο ψυχαγωγίας στις δύσκολες μέρες που περνάει"!

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά δεν λειτουργεί εδώ και μήνες. Ήδη παραμένει κλειστό παρά την ανακοίνωση του νέου προγραμμάτος με αποτέλεσμα να προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για το κόστος  των εξόδων λειτουργίας  που μπορεί να καλύπτεται ένας μέρος με επιχορηγήσεις από δημόσια ταμεία (Υπουργείο Πολιτισμού, Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Πειραιά), αλλά ουδείς γνωρίζει πλέον το μέγεθος της "τρύπας" στα οικονομικά που φαίνεται πως μεγαλώσει κι άλλο με το παρατεταμένο κλείσιμο του θεάτρου...  

@ Αλήθεια, ποιος θα ενημερώσει τους δημότες του Πειραιά για την οικονομική κατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου; Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ ή ο Δήμαρχος;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

"Τρύπα" 600.000 ευρώ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

Πόσο κοστίζει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά;