Latest News

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Μπάζωμα στην Πειραϊκή: Ανεξέλεγκτα διέρχονται τα φορτηγά του ΟΛΠ στον Πειραιά - Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΒΙΝΤΕΟ- ΕΙΚΟΝΕΣ)


Ανενόχλητα συνεχίζονται 
χωρίς άδεια τα δρομολόγια των φορτηγών γεμάτα τοξικά υλικά,  μέσα από τους  δρόμους του Πειραιά... ενώ αναμενεται να συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με θέμα έργα του ΟΛΠ στην Πειραϊκή ύστερα από αίτημα της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reportaz Net, η έκτακτη συνεδρίαση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις τρεις το απόγευμα της Παρασκευής μέσω τηλεδιάσκεψης.


Την άμεση έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου
 Πειραιά ζήτησε με ευρεία πλειοψηφία η αντιπολίτευση για ενημέρωση και αποφάσεις σχετικά με το εξελισσόμενο έργο του ΟΛΠ με βάση τα νέα δεδομένα της διέλευσης των φορτηγών μέσα από την πόλη, παρά την αντίθετη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.


Στο αίτημα συμφώνησαν οι επικεφαλής Νίκος Βλαχάκος (Πειραιάς Πόλη Πρότυπο), Νίκος Μπελαβίλας (Πειραιάς για Όλους), Διαμάντω Μανωλάκου (Λαϊκή Συσπείρωση), Θανάσης Διαβολάκης (Ανταρσία στο Λιμάνι) και οι δημοτικοί σύμβουλοι των τεσσάρων συνδυασμών.

Είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές επικοινωνίες και ακολούθησε σχετική επιστολή του Νίκου Μπελαβίλα, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο Πειραιά, στην οποία απάντησαν θετικά οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή, ανενόχλητα συνεχίζονται τα δρομολόγια των φορτηγών γεμάτα τοξικά υλικά διέρχονται χωρίς άδεια μέσα από τους  δρόμους  της πόλης. 


ΒΗΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ
Στις 17 Νοεμβρίου στην Πειραϊκή παρατηρήθηκαν συνεχόμενα δρομολόγια φορτηγών να κατεβαίνουν την οδό Θεοτόκη και να διασχίζουν την ακτή Θεμιστοκλέους με προορισμό την περιοχή "ΔΙΡΟΣ ".
Ως γνωστόν η περιοχή βρίσκεται πάνω από 20 χρόνια υπό την επίβλεψη της εφορείας αρχαιοτήτων η οποία προσπαθεί να αφαιρέσει τα μπάζα του Σκυλίτση από το Κονώνειο τείχος με το ¨κουταλάκι" όπως η ίδια η υπηρεσία χαρακτηρίζει την λεπτομερή εργασία που γίνεται. Τα τετραξονικά φορτηγά όμως κατήλθαν στην αρχαιολογικού ενδιαφέροντος περιοχή και αρχισαν να κάνουν εκσκαφές χωμάτων με τις "χούφτες". Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε μέρα όπως γράφει και σχετική ανακοίνωση από τις 8πμ έως τις 3.30μμ.Τα μπάζα του Σκυλίτση έπιασαν επιτέλους τόπο.!!! Θα χρησιμοποιηθούν 3 χιλιόμετρα παραπέρα, στο μπάζωμα της Πειραϊκής.!



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ