Latest News

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Το τερμάτισαν στο Δήμο Πειραιά: Αναβλήθηκε συνεδρίαση "δια περιφοράς", λόγω έλλειψης απαρτίας! (ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ)


Απίστευτα πράγματα χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης φαίνεται πως συμβαίνουν στο Δήμο Πειραιά, καθώς  κατάφεραν ν' αναβληθεί συνεδρίαση δια περιφοράς, λόγω ...έλλειψης απαρτίας!


 Μαθαίνουμε πως για σήμερα Τρίτη 20/10 καλέστηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα δια περιφοράς, δηλαδή χωρίς εξηγήσεις και χωρίς συζήτηση, με θέμα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου. 

Η ενημέρωση για το θέμα ήλθε χθες το απόγευμα και τρεις δημοτικές κινήσεις "Πειραιάς για όλους",  "Λαϊκή Συσπείρωση" και " Ανταρσία στο Λιμάνι" απέστειλαν στον Πρόεδρο του Δ.Σ.  δήλωση αποχής από την συνεδρίαση. 

Στη δήλωση σημείωναν : 

"Κύριε πρόεδρε
Θεωρούμε απαράδεκτο να συζητούνται σοβαρά θέματα όπως η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, με την διαδικασία "δια περιφοράς" και με ενημέρωση της τελευταίας, κυριολεκτικά, στιγμής. Για το λόγο αυτό απέχουμε από την σημερινή συνεδρίαση.
Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου με δια ζώσης συνεδριάσεις ανοικτές στον Πειραϊκό λαό και τους φορείς του".

( σ.σ.Οι τρείς συνδυασμοί έχουν περί τους 11 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 49 στο Δήμο Πειραιά)

Με έκπληξη μαθαίνουμε πως σήμερα έλαβαν ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ότι αναβάλλεται η συνεδρίαση"δια περιφοράς" λόγω έλλειψης απαρτίας!  ( σ.σ.Προφανώς, αρνήθηκαν και αιρετοί από τους συνδυασμούς " Πειραιάς Νικητής" Γιάννης Μώραλης και "Πειραιάς Πόλη Πρότυπο" Νίκος Βλαχάκος και δεν βρέθηκαν 25 δημοτικοί σύμβουλοι για την απαρτία, εκτός εάν συνέβη κάτι άλλο και δεν το λένε για την αναβολή της συνεδρίασης)

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτό είναι κάτι που πρέπει να συμβαίνει για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Άλλωστε, ο λόγος που μια συνεδρίαση γίνεται "δια περιφοράς" είναι για να μην μπορεί να υπάρξει έλλειψη απαρτίας. Κι όμως αυτό το απίστευτο κατάφεραν στο Δήμο Πειραιά.

@ Βρε πως την πετσόκοψε έτσι την συνεδρίαση "δια περιφοράς" και δεν είχες απαρτία; 

Κι όμως αυτός ψηφίζει!

Η επιστολή του «Πειραιάς για Όλους»

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Σας έχουμε ενημερώσει ότι θεωρούμε την δια περιφοράς διαδικασία ψηφοφορίας απαραίτητη μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και βεβαίως όχι για τα σημαντικά θέματα. Η αυριανή (20/10/2020) συνεδρίαση στην οποία μας καλέσατε δεν είναι τέτοια περίπτωση.
Γι’ αυτό δεν θα παραστούμε ούτε θα νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία θέλοντας να προφυλάξουμε τη δημοκρατική, διάφανη και δημόσια λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δεδομένου ότι το ίδιο φαινόμενο έχει επεκταθεί σε όλες τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Κοινοτήτων όπως και σε κάποιες Δημοτικών Επιτροπών, είμαστε έτοιμοι να αποχωρήσουμε ως παράταξη συνολικά από όλες αυτού του τύπου τις διαδικασίες.
Με εκτίμηση,
οι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τον «Πειραιάς για όλους»
Νίκος Μπελαβίλας, Παναγιώτης Αναστασάκος,
Παναγιώτης Βουτυράκος, Δημήτρης Γκερλές,
Λία Δρίτσα, Βάνα Μελά, Μαρία Σταθάκη

Η επιστολή της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Αξιότιμοι κ. συνάδελφοι,

Λάβαμε χθες με ηλεκτρονικό μήνυμα την ενημέρωση ότι θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 20/10/2020 Δημοτικό Συμβούλιο διά περιφοράς με θέμα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Επίσης, λάβαμε ως εισηγητικό την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για το θέμα και πριν από λίγα λεπτά λάβαμε και την Η/Δ.

Δεν κατανοούμε για ποιο λόγο, ενώ μέχρι στιγμής δεν είχε παρουσιαστεί κάποιο τεχνικό ή άλλης φύσης πρόβλημα, δεν επιλέγεται η συνεδρίαση του Δ.Σ. μέσω τηλεδιάσκεψης για ένα σοβαρό θέμα όπως η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, που περιέχει μια σειρά από κονδύλια και κωδικούς που χρειάζονται διευκρίνιση, την ίδια στιγμή που χρειαζόμαστε ενημέρωση από το Δήμαρχο για μια σειρά θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν το Δήμο Πειραιά.

Για τους παραπάνω λόγους, η "ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ" δε θα συμμετέχει στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. διά περιφοράς, θεωρώντας ότι τέτοια ζητήματα πρέπει να συζητούνται τουλάχιστον με το έσχατο μέτρο της τηλεδιάσκεψης.

Τέλος, θέλουμε να επαναφέρουμε την πρότασή μας να βρεθεί κατάλληλος χώρος, όπου λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέσα ασφαλείας και προστασίας, θα πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. διά ζώσης. Τέτοιος χώρος είναι π.χ. το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Με εκτίμηση
Για τη "ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ"
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Μανωλάκου Διαμάντω, Κοτέας Αλέξανδρος, Μόφορης Γρηγόρης

H επιστολή της "Ανταρσία στο Λιμάνι"

Κύριε Πρόεδρε,

Θεωρούμε απαράδεκτο να συζητούνται σοβαρά θέματα, όπως η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, με τη διαδικασία «δια περιφοράς» και με ενημέρωση της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής.

Για το λόγο αυτό η «Ανταρσία στο λιμάνι» απέχει από τη σημερινή συνεδρίαση. Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου με δια ζώσης συνεδριάσεις, ανοικτές στον πειραϊκό λαό και τους φορείς του.

Θανάσης Διαβολάκης, Δημοτικός Σύμβουλος "Ανταρσία στο λιμάνι"