Latest News

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Πύργος Πειραιά: Οι γραφικότητες, οι κωλοτούμπες και τα fake news (EIKONA)

Την μπάλα στην εξέδρα φαίνεται να πέταξε ο Δημάρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος...
εξαπέλυσε επίθεση στην παράταξη "Πειραιάς για όλους", αντί να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για το πόσα χρήματα θα μπουν τελικά στα δημοτικά ταμεία από την συμφωνία  με ιδιωτική εταιρεία για την εκμετάλλευση του Πύργου.

Με μια απίστευτα τραγική από κάθε πλευρά και άποψη ανακοίνωση- στάλθηκε επιλεκτικά μόνο σε φιλικά προσκείμενα ΜΜΕ-  ο Γιάννης Μώραλης εμφανίζεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, να  "μαλώνει" τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν πήγε στην εκδήλωση -φιέστα στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης! 
Προφανώς, ξεχνάει πως η παρουσία ή μη κάποιου σε μια εκδήλωση είναι προσωπική του επιλογή και δεν έχει να δώσει λογαριασμό ...στο Δήμαρχο. Άλλωστε, από την ίδια εκδήλωση απουσίαζαν αρκετοί από τους δημοτικούς συμβούλους και τα στελέχη του δικού του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" που σίγουρα είχαν προσκληθεί πολλάκις για να παραστούν, αλλά δεν πήγαν για διάφορους λόγους.

Αναπάντητο ερώτημα 

 Εκείνο που μάλλον φαίνεται ενόχλησε περισσότερο τον Γιάννη Μώραλη ήταν ότι η ανακοίνωση του συνδυασμού "Πειραιάς για όλους"  έθετε το ερώτημα: Κύριε Δήμαρχε, δώστε την απάντηση: Πόσα καθαρά χρήματα θα βάζει στο ταμείο ο Δήμος Πειραιά από τον Πύργο;

Στο απλό αυτό ερώτημα αποφεύγει για μια ακόμη φορά ν' απαντήσει ο Δήμαρχος Πειραιά, ο οποίος κάθισε και έγραψε μια ανακοίνωση - σεντόνι περίπου 650 λέξεων, εξαπολύοντας επίθεση με εκφράσεις που δεν συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό και θυμίζουν επίπεδο καφενείου, όπως είναι εκείνες του τύπου:
"γραφική στάση",  "εμπάθεια", "παιδικά επιχειρήματα", "ψεύδη και δήθεν ερωτήματα", "τους αφήνουμε στη μιζέρια και την εσωστρέφειά τους", "το στενό κομματικό συμφέρον, η ιδεοληψία τους και η εμπάθειά τους να μην τους επιτρέπει ούτε να χαρούν", καταφέρνοντας να ξεπεράσουν σε γραφικότητα  ακόμα και το υπό ανάπλαση Μικρολίμανο".

Οι κωλοτούμπες

Ο Δήμαρχος υποστηρίζει, κατ' επανάληψη, ένα βασικό επιχείρημα πως  δεν μπορούν τώρα να έρχονται και να ζητούν επιπλέον πληροφορίες, αφού ψήφισαν την συμφωνία,για την παραχώρηση του Πύργου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "μας έχουν συνηθίσει  σε τέτοιου είδους κωλοτούμπες..."!
Μάλλον φαίνεται πως ο Γιάννης Μώραλης ξεχνάει ότι το 2014 στο προεκλογικό πρόγραμμα του δικού του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" υπόσχονταν πως θα κατεδαφίσουν άμεσα τον Πύργο,  όπως έλεγαν στο πρώτο από τα 11 βήματα για την ανάπτυξη του Πειραιά
Στην πορεία φαίνεται πως άλλαξαν θέση και τώρα πανηγυρίζουν πως κατάφεραν να το δώσουν για 99 χρόνια, έναντι χαμηλού μισθώματος (περί τρία ευρώ το τετραγωνικό για εμπορική εκμετάλλευση ακινήτου δίπλα το λιμάνι!)  σε μία και μοναδική εταιρεία που έμοιαζε να είναι έτοιμη από καιρό για ένα διεθνή διαγωνισμό. 
Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα κάτω στο λιμάνι έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν λόγο πως αυτή η συμφωνία δεν πρόκειται για αξιοποίηση του Πύργου, αλλά "για ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας". 
Πύργος Πειραιά:" Όσοι διαχειρίζονται δημόσιο δημοτικό χρήμα, οφείλουν να το σέβονται"!

Το μεγαλύτερο fake news...



@ Σε κάθε περίπτωση, πάντως ακόμα και δίκιο να έχει ο Δήμαρχος σε όσα καταλογίζει στη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, οι χιλιάδες δημότες μπορεί να θέλουν να αξιοποιηθεί  ο Πύργος, αλλά σίγουρα θέλουν να γνωρίζουν πόσα χρήματα θα μπουν τελικά στα δημοτικά ταμεία και εάν όσα του λένε από το Δήμο Πειραιά είναι αλήθεια ή ψέμματα, κοινώς fake news...
με μεγαλύτερο αυτό με το ετήσιο εισόδημα 1.010.000 ευρώ για τους πειραιώτες  από την εμπορική εκμετάλλευση του Πύργου  που φαίνεται πως δεν ισχύει μετά τα έξοδα (φόροι μισθώματος ΕΝΦΙΑ, κλπ)...





Πύργος: Πόσα χρήματα (ΔΕΝ) θα μπουν στα ταμεία του Δήμου Πειραιά (ΣΤΟΙΧΕΙΑ)