Latest News

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Αυτά είναι τα 11 βήματα μπροστά για τον Πειραιά Νικήτη του Γιάννη Μώραλη


Αλλαγές στην εικόνα του Πειραιά «σε 11 βήματα» υποσχέθηκε ο Γιάννης ΜώραληςΈντεκα βήματα μπροστά για τον Πειραιά-Νικητή παρουσιάζει αυτή την ώρα ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μωράλης...
 στο ΕΒΕΠ.

Στα «11 βήματα μπροστά» που παρουσίασε για την περίοδο 2014-2019 αναφέρεται ως πρώτο η άμεση κατεδάφιση του Πύργου του Πειραιά και η κατασκευή ενός πολυδύναμου κέντρου που θα στεγάσει σωματεία, φορείς και κοινωφελείς δραστηριότητες της πόλης καθώς και το Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο Πειραιά.

Το δεύτερο είναι η διασφάλιση της παραμονής των δικαστηρίων στον Πειραιά και η στέγαση τους στο κτίριο της Ραλλείου.

Το τρίτο βήμα είναι η διασφάλιση του Πειραιά ως προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες του με οφέλη για την τοπική κοινωνία και την αναγέννηση του εμπορικού κόσμου. Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι ο Πειραιάς γίνεται αφετηρία κρουαζιέρας (home port) πετυχαίνοντας τη συνεργασία με εκπροσώπους διεθνών τουριστικών οργανισμών.

Το τέταρτο βήμα αφορά τη στέγαση 100 νέων επιχειρήσεων (start - ups) στο χώρο του εργοστασίου Ρετσίνα, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες, συμβουλευτικής, λογιστικής, διοικητικές και νομικές.

Το πέμπτο σχετίζεται με την αναβάθμιση και ανασχεδιασμό της Δημοτικής Συγκοινωνίας με 10 νέα μίνι - μπας που θα συνδέουν την κάθε γειτονιά με τους σταθμούς ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ, τις διοικητικές υπηρεσίες και τα νοσοκομεία της πόλης.

Το έκτο είναι η παροχή σε όλους τους ηλικιωμένους δημότες ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας φροντίδας σε όλα τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης (ΚΑΠΗ) του Δήμου.

Ως έβδομο βήμα αναφέρεται η δωρεάν παροχή σε κάθε γυναίκα, άνεργη, ανασφάλιση ή χαμηλού εισοδήματος, συμβουλευτική και προληπτικές εξετάσεις μαστογραφίας, τεστ ΠΑΠ και εξετάσεις οστεοπόρωσης.

Επίσης η σύσταση δικτύου αλληλεγγύης και συμβουλευτικής για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη καθώς και ενός δικτύου υποστήριξης για τους ασθενείς καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους.

Επιπροσθέτως το όγδοο βήμα είναι η άμεση ίδρυση τριών νέων ολοήμερων βρεφονηπιακών σταθμών για την στήριξη νέων ζευγαριών, εργαζόμενων μητέρων και γυναικών επιχειρηματών.

Το ένατο αφορά την κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου κολυμβητηρίου στο στρατόπεδο Σακελλίωνα, αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και σκοπευτήριο σε χωροθετημένη περιοχή στα όρια του Δήμου.

Το δέκατο βήμα είναι η διεκδίκηση ο Πειραιάς να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2012 με στόχο την εφαρμογή́ μιας ολοκληρωμέìνης πολιτιστικής και τουριστικής ταυτόìτητας του Πειραιά και η διεκδίκηση της επιστροφής των Ποσειδωνίων το 2016

Το εκδέκατο και τελευταίο βήμα είναι η στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού, η ενεργή συμμετοχή στη διοίκηση του ΟΛΠ και η διεκδίκηση ανταποδοτικών πόρων για την ανάπλαση γειτονιών του Πειραιά.

Στην ομιλία του ο κ. Μώραλης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι δράσεις του συνδυασμού του χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες. Και πρόσθεσε: «Η πρώτη αφορά την οικονομική αναγέννηση του Πειραιά, με έμφαση στη ναυτιλία, τον τουρισμό και τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, η δεύτερη είναι οι αστικές παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο, αλλά και σε κάθε γειτονιά, η Τρίτη οι δράσεις για τους Πειραιώτες στην κοινωνική πρόνοια, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην εκπαίδευση και η τέταρτη η λειτουργία της πόλης, η εξυπηρέτηση του πολίτη και ο εκσυγχρονισμός του Δήμου μας». Συμπλήρωσε ακόμη ότι βασικός στόχος είναι «να βγει ο Πειραιάς από το αυτονόητο που βρίσκεται σήμερα και να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει».