Latest News

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Τελευταίο ανέκδοτο:"Ο Πειραιάς αλλάζει, συγχαρητήρια"!

Αν κάποιος ήθελε να συνοψίσει όσα έγιναν στην  εκδήλωση- φιέστα με την υπογράφη της σύμβασης για τον Πύργο, θα αρκούσαν μόνο τέσσερις λέξεις: 
"Ο Πειραιάς αλλάζει, συγχαρητήρια"!

Αυτό έλεγαν και ξανάλεγαν από το βήμα οι ομιλητές στο Δημοτικό Θέατρο, θέλοντας να δώσουν ένα πανηγυρικό μήνυμα χωρίς να λείψουν οι πολιτικές υπερβολές για τη σχέση των έργων Μετρό και Ελληνικό, με αποκορύφωμα την μπαρούφα για βόλτα με ποδήλατο από τον Άγιο Διονύσιο μέχρι τη Βουλιαγμένη!  

Η εκδήλωση- φιέστα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον αναμενόμενο κόσμο, τουλάχιστον για μια ιστορική, όπως χαρακτηρίστηκε, στιγμή για τον Πειραιά. Ίσως να έπαιξε ρόλο και το θέμα με τον κορωνοϊό, αν και τηρήθηκαν, ως ένα βαθμό, τα μέτρα προστασίας, παρά το γεγονός ότι φαινόταν λιγάκι αστεία η εικόνα όσων φορούσαν μάσκες στην εκδήλωση, λες και είχαν πάει να κάνουν ληστεία σε τράπεζα!

Πάντως, η φράση - κλισέ "ο Πειραιάς αλλάζει" καλό είναι να σταματήσει να επαναλαμβάνεται πριν γίνει το τελευταίο σύντομο ανέκδοτο. Ο λόγος είναι πως έχει χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ στον Δήμο Πειραιά, όπου όχι έχει χάσει πλέον τη σημασία της, αλλά έχει αρχίσει να προκαλεί γέλιο...
Όσο για τα συγχαρητήρια οι πολιτικοί έχουν αρχίσει να γίνονται γραφικοί, δίνοντας ο ένας στον άλλον τα εύσημα για όσα αυτονόητα πρέπει να κάνουν έστω με καθυστέρηση...

@ Αυτά πάνω κάτω συζητούσαν σε πηγαδάκι δημοσιογράφων μετά την εκδήλωση και είπαμε να τα γράψουμε.  Τα σέβη μου!