Latest News

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Προανακριτική Novartis: Ο Μιωνής καταγγέλλει εκβιασμό από τον Παπαγγελόπουλο

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis καταθέτει σήμερα ο επιχειρηματίας Σαμπύ Μιωνής...

«Καταθέτω μήνυση εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου, του κ. Φιλιππάκη, του κ. Τάρκα και της κ. Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό» τόνισε στην κατάθεσή του στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνή.
«Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου», πρόσθεσε ο επιχειρηματίας, αναφερόμενος στα όσα βίωσε κάνοντας λόγο για «στοχοποίηση» του ονόματός του και συμπλήρωσε πως «Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ. Παπαγγελόπουλο και μέλη την κ. Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ. Τάρκα».
Ειδικότερα, ο Σάμπυ Μιωνή είπε – σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής – ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος του ζήτησε χρήματα σε συνάντηση που είχαν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.
Η συνάντηση σύμφωνα με τον μάρτυρα έγινε στις 10 Μαρτίου 2016 στο υπουργικό γραφείο του κ. Παππά.
«Όλοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπη και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις».
Από το 2015 και μετά
Ο Σάμπυ Μιωνή τόνισε πως «η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2015 και μετά» λέγοντας πως «η εγκληματική οργάνωση του κ. Παπαγγελόπουλου με στοχοποίησε για να με εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ. Το γεγονός ότι ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου κ. Παπασταυρου, που ήταν και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά».
«Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ένα απίστευτο ψέμα τους. Ο Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ένα παραμύθι με δράκους και ψέματα» ανέφερε ο μάρτυρας ενώ συμπλήρωσε σχετικά πως «Αυτή η ομάδα ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολιτικούς σκοπούς».
Ο επιχειρηματίας υπέδειξε πολλές φορές τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ως «επικεφαλής» όλης αυτής της ενέργειας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Παπαγγελόπουλος θεωρώ ότι από αυτή την σημαία έγινε Υπουργός. Όλη αυτή η υπόθεση ήταν μια κατασκευή. Ο Άγγελος Μεταξάς, συνέταιρος μου δικαιώθηκε όπως και ο Παπασταύρου».
Μάλιστα, ο μάρτυρας προχώρησε στην αποκάλυψη πως «μετά την καταδίκη της Γιάννας Παπαδάκου κάναμε έναν συμβιβασμό, να μην συνεχίσω εναντίον τους και εκείνοι θα σταματήσουν τα ψεύδη δημοσιεύματα».
«Μάταια όμως. Λίγους μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Τάρκας και ο Φιλιππάκης έστειλαν ανώνυμη ογκώδη καταγγελία όπως ακριβώς οι δωσίλογοι στην Κατοχή στην εισαγγελία διαφθοράς» συμπληρώνει ο κ. Μιωνή.
«Τον Ιούνιο του 2015 η κ. Τουλουπάκη εξέδωσε παράνομο ντροπιαστικό ένταλαμα σύλληψης γιατί δήθεν θα διέφευγε από την χώρα ο Άγγελος Μεταξάς ενώ ο Μεταξάς έμενε στην Ελβετία. Γιατί δήθεν είχε πληροφορίες από επίορκους υπαλλήλους».
Να τονίσουμε ότι για την εξέταση του επιχειρηματία υπήρξαν τα τελευταίες ημέρες αρκετά δημοσιεύματα που προανήγγειλαν ότι είναι έτοιμος να καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία για κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρουσία υψηλά ιστάμενου κυβερνητικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.
Προσερχόμενος στην επιτροπή, ο μάρτυρας δεν απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν θα καταθέσει ηχητικό ντοκουμέντο για συνομιλία του. Είχε δηλώσει, επίσης, στη φρουρά της Βουλής ότι δεν θέλει φωτογραφική κάλυψη την ώρα που θα προσερχόταν στην επιτροπή.
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με χθεσινή δήλωσή του, χαρακτήρισε μηδενική την αξιοπιστία του κ. Μιωνή και προανήγγειλε ηχηρή απάντηση.