Latest News

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Ξεσηκωμός σε Λέσβο και Χίο ενάντια στις κλειστές δομές – Νέα επεισόδια στο Διαβολόρεμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα επεισόδια έγιναν στο Διαβολόρεμα Λέσβου, ενώ συγκεντρώσεις κατοίκων ενάντια στις κλειστές δομές...
υπάρχουν από το πρωί, στο πλαίσιο και της Γενικής Απεργίας, σε Λέσβο και Χίο.

Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί έγινε νέα ρίψη χημικών, όταν ομάδα κατοίκων επιχείρησε να κατευθυνθεί προς τον χώρο που βρίσκονται τα μηχανήματα, για την κατασκευή της κλειστής δομής.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν μπλόκο στην περιοχή των Λάμπου Μύλων απαγορεύοντας στους οδηγούς από Μυτιλήνη να πάνε προς την Καλλονή. Η κατάσταση παραμένει, ακόμα, τεταμένη.
Κλειστά όλα τα μαγαζιά στη Μυτιλήνη!
Στο μεταξύ, ξεκίνησε στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
Δείτε το βίντεο
Αντίστοιχη συγκέντρωση γίνεται και στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο.
Στη Σάμο, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας παραγματοποιείται στην πλατεία Πυθαγόρα.
Να σημειώσουμε πως η Περιφέρεια και οι δήμοι Βορείου Αιγαίου έχουν κηρύξει για σήμερα, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, γενική απεργία σε όλα τα νησιά. Στο σύνολό τους κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς με ανακοινώσεις τους στηρίζουν την απεργία και συμμετέχουν σε αυτήν.
Οι σημερινές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τους διοργανωτές, γίνονται για να καταδικαστεί «η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών». Επίσης, καταγγέλλονται «οι επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμό των οδών».