Latest News

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας το γιαπί της πρώην Ραλλείου που παραχωρήθηκε για τα νέα Δικαστήρια!




Χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας παραμένει το κτήριο γιαπί της πρώην Ραλλείου που παραχωρήθηκε από το Δήμο Πειραιά στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου...
της πόλης!

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο αυτό τουλάχιστον προέκυψε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις για το θέμα των νέων Δικαστηρίων.

Κατά τη συζήτηση αποκαλύφθηκε ότι ο Δήμος Πειραιά δεν έχει μπορέσει ακόμα να εμφανίσει τους απαιτούμενους τίτλους ιδιοκτησίας για το κτήριο που παραχώρησε στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τη δημιουργία νέου δικαστικού Μεγάρου, που δεν έχει προχωρήσει εδώ και σχεδόν έξι χρόνια παρά τις πανηγυρικές εξαγγελίες.
Το θέμα των τίτλων ιδιοκτησίας του κτηρίου είχε θέσει ως προαπατούμενο νομική σύμβουλο του υπουργείου Δικαιοσύνης από το 2018. Ωστόσο ακόμη και σήμερα ο Δήμος Πειραιά δεν έχει μπορέσει να παρουσιάσει τίτλους ιδιοκτησίας του κτηρίου. Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά οι τίτλοι ιδιοκτησίας θεωρείται κάτι σαν λεπτομέρεια αλλά δεν δίνουν πειστικές εξηγήσεις γιατί τόσο καιρό δεν μπορούν να τους παρουσιάσουν στο υπουργείου Δικαιοσύνης στο οποίο επιρρίπτουν ευθύνες ότι δεν έχει προσωρήσει το θέμα των νέων δικαστηρίων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργος Σταματογιάννης, πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση με τους τίτλους ιδιοκτησίας, διαφορετικά να μας πείτε εάν κυνηγάμε ένα λάθος, θέλοντας να κάνουμε δικαστήρια στο κτήριο της πρώην Ραλλείου".
Σημειώνεται ότι οι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι απαραίτητοι σε κάθε περίπτωση μελλοντικής αξιοποίησης του κτηρίου είτε για δικαστήρια είτε οτιδήμοτε άλλο αξιοποίηση. 

Δηλαδή, με απλά λόγια, πέρα από γεγονός ότι μπορεί να μην γίνουν ποτέ τα νέα δικαστήρια στο πρώην Ράλλειο, ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί κάθε προοπτική για αξιοποίση του κτηρίου - φάντασμα στο κέντρο του Πειραιά...



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μετέωρο βήμα του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά - Στον "αέρα' τα δικαστήρια στο γιαπί της πρώην Ραλλείου - REPORTAZ NET
Εδώ παπάς, εκεί παπάς που θα γίνουν τα νέα δικαστήρια του Πειραιά; - REPORTAZ NET