Latest News

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

ΕΠΙΚΟ: Ένα μωρό γράφει ξανά γράμμα στον Άγιο Βασίλη! Λες και δεν πέρασε ένας χρόνος στο Δήμο Πειραιά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,τη χρονιά που πέρασε ήμουν καλό μωρό! 
Έκανα όλα όσα σου υποσχέθηκα...
Για τη νέα χρονιά, θα αφήσω τις προσωπικές επιθυμίες στην άκρη και θα σου ζητήσω να μου φέρεις δώρα για να γίνει πιο όμορφος ο Δήμος Πειραιά.
Ξέρω Άγιε Βασίλη, ότι τα δώρα που έχω στο μυαλό μου δεν χωράνε στο σάκο σου, αλλά αφού μπορείς να πραγματοποιήσεις όλες τις ευχές, μπορείς να φέρεις στον Πειραιά, αυτά που θα σου ζητήσω!
Θα ήθελα Άγιε Βασίλη, να βάλεις τα δυνατά σου να μπορέσει ο Δήμος Πειραιά να τα βγάλει πέρα με τα οικονομικά που πάνε από το κακό στο χειρότερο και δεν φαίνεται να βρίσκεται λύση, αν και δεν μιλάει κανείς για το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα του Δήμου. 
Πάνω απ' όλα θα ήθελα να μάθουμε, επιτέλους, πως έφτασε ο Δήμος Πειραιά σ΄αυτή την κατάσταση και ν' αποδοθούν ευθύνες σ΄όσους και όπου υπάρχουν για κακοδιαχείριση, τα προηγούμενα χρόνια.

Θα ήθελα, Άγιε Βασίλη, ο Πειραιάς να είναι πιο καθαρή και λαμπερή πόλη το 2020. 
Να είναι πραγματικά καθαρός και όχι να λένε ότι στα ίδια περίπου επίπεδα με την προηγούμενη δημοτική, με αποτέλεσμα να μην την επισκέπτονται ούτε οι τουρίστες της κρουαζιέρας όταν φθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά.
Θα ήθελα Άγιε Βασίλη, να βρεθεί λύση στο κυκλοφοριακό  στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά. Κάποιοι έχουν την  αυταπάτη ότι το πρόβλημα θα λυθεί δια μαγείας όταν τελειώσουν τα έργα του Τραμ, αλλά μάλλον τότε θα γίνει μόνιμη η σημερινή κατάσταση χάους στο κέντρο της πόλης. Επίσης, θα ήθελα να φτιαχτούν δημοτικά πάρκινγκ για να μπορώ να παρκάρω άνετα και μην μετατρέπονται οι πεζόδρομοι σε πάρκινγκ χωρίς αυτό να μην ενοχλεί κανέναν στο Δημαρχείο της Κοραή.

Θα ήθελα Άγιε Βασίλη, να μετεγκατασταθούν τα νέα δικαστήρια στο κτίριο γιαπί της Ραλλείου, αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται χλωμό όχι γιατί δεν υπάρχουν τα περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, αλλά γιατί ακόμα δεν έχει προχωρήσει τίποτα παρά τις πανηγυρικές εξαγγελίες της δημοτικής αρχής Πειραιά ενώ τώρα "ανακάλυψαν" και άλλα δύο κτήρια που εξετάζουν εναλλακτικά για να στεγάσουν το νέο δικαστικό μέγαρο της πόλης!
Επίσης θα ήθελα να γίνει η ανάπλαση στο Μικρολίμανο και στον Άγιο Διονύσιο.


Θα ήθελα Άγιε Βασίλη, να μην υπάρχει κανείς άστεγος και άπορος στον Δήμο Πειραιά. Αν αυτό είναι δύσκολο, τουλάχιστον οι κοινωνικές υπηρεσίες και η ΚΟΔΕΠ να έχουν την ευαισθησία να κάνουν κάτι επί της ουσίας για όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη και όχι να νομίζουν πως όλα πάνε καλά και δεν υπάρχει πρόβλημα.


Θα ήθελα Άγιε Βασίλη, να κάνεις το 
θαύμα σου με το δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά, ώστε να αποκτήσει ταυτότητα γιατί το «Κανάλι Ένα» συνεχίζει να μην είναι ούτε δημοτικό, ούτε ραδιόφωνο. Η σημερινή δημοτική αρχή φαίνεται ότι δεν έχει κανένα σχέδιο να προτείνει για το "Κανάλι Ένα" και περιμένει ένα "θαύμα" για ν' αλλάξει την κατάσταση στο δημοτικό ραδιόφωνο.
 Η απαξίωση αυτή δείχνει ανικανότητα  ή σκοπιμότητα, χωρίς να αποκλείεται να συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα.

Άγιε Βασίλη, ξέρω ότι σου ζητάω
 πολλά, αλλά έτσι είμαστε εμείς τα μωρά. Έχουμε πολλά θέλω και απαιτήσεις... Συνεχίζω!
Θα ήθελα Άγιε Βασίλη, να περάσεις με το έλκυθρο σου και να ομορφύνεις όλα τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στον Πειραιά, και στη θέση τους να δημιουργηθούν μικρές οάσεις από πράσινο. Να αξιοποιηθεί ο Πύργος του Πειραιά προς όφελος των δημοτών και όχι ιδιωτών παρεάκι κολλητών των αιρετών. 
Στην πλατεία Κοραή θα ήθελα να κατεδαφιστούν οι σιδερένιες πέργκολες των γνωστών καφέ και να φτιαχτούν από την αρχή ομοιόμορφα, ξύλινα ζεστά καφέ, με γούστο και αισθητική.
Θα ήθελα περισσότερες παιδικές χαρές για να παίζουν και να χαίρονται τα παιδιά. Να συνεχίσει τις δωρεές ουσίας ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά να μην είναι μόνο αυτό που γίνεται στην πόλη...

Τελειώνοντας, Άγιε Βασίλη, θα ήθελα να φέρεις περισσότερη θέληση για δημιουργία στους αιρετούς που διοικούν την πόλη, στους αντιδημάρχους και στους προέδρους των Δημοτικών Επιχειρήσεων, γιατί βλέπω ότι δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για τις πραγματικές ανάγκες του Πειραιά, που νομίζουν πως όλα είναι τέλεια, λες και ζουν σε άλλη πόλη...
Εδώ λέω να σταματήσω, ε μα πόσα «δώρα» να φέρεις και συ;
Άγιε Βασίλη σε ευχαριστώ...
Ένα μωρό από τον Πειραιά

@ Το ίδιο γράμμα είχε γραφτεί πριν από χρόνια, αλλά ισχύουν ακριβώς τα ίδια γιατί δεν άλλαξε τίποτα στο Δήμο Πειραιά!
Εύχομαι αυτή η χρονιά να είναι καλύτερη για όλους και την πόλη, αν και κάποιοι πιστεύουν ότι καλύτερα δεν γίνεται!