Latest News

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Δήμος Πειραιά: Απίστευτη γκάφα με τα νέα Δικαστήρια - "Ξέχασαν" να δηλώσουν το κτήριο της πρώην Ραλλείου!


Από τον Κύρο Παληκάρη
Μια απίστευτη γκάφα του Δήμου Πειραιά με το θέμα της μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων στο κτήριο γιαπί της Ραλλείου, αποκαλύφθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο...

της πόλης.

Ο Δήμος Πειραιά "ξέχασε" να εγγράψει στο υποθηκοφυλακείο το κτήριο γιαπί της πρώην Ραλλείου, το οποίο έχει παραχωρήσει εδώ και τέσσερα χρόνια στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου!
Η αποκάλυψη αυτή έγινε μετά από πρόσφατες συσκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου τέθηκε και θέμα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτηρίου που προορίζεται για την δημιουργία νέων δικαστηρίων στην πόλη όπως εξαγγέλλει πανηγυρικά από τον Οκτώβρη του 2014 η Δημοτική Αρχή Μώραλη.
 Όπως έγινε γνωστό, η νομική σύμβουλος του υπουργείου Δικαιοσύνης ζήτησε έλεγχο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτηρίου, προκειμένου  να διευκρινιστεί ότι δεν υπάρχουν διεκδικήσεις από το Δημόσιου ή τρίτους. Από το Δήμο Πειραιά διενεργήθηκε έρευνα σε βάθος χρόνου αναζητώντας έγγραφα από το 1835, όταν επί Όθωνα παραχωρήθηκε η έκταση. Από την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι ΔΕΝ έχει γίνει ακόμα η εγγραφή του ακινητού στο υποθηκοφυλάκειο μετά την τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης από το 2012 που έλυνε το πρόβλημα της εκκρεμοδικίας του Δήμου με την εφορία της Ραλλείου!
Η εξέλιξη αυτή εγείρει ερωτηματικά όχι μόνο για το έργο του νέου δικαστικού μεγάρου, αλλά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτηρίου, που αμφισβητείται ξαφνικά από το πουθενά. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου ακούστηκε  ότι από το υποθυκοφυλάκειο υπάρχει άρνηση εγγραφής του ακινητού της πρώην Ραλλείου, αλλά από τη νομική υπηρεσία του Δήμου υποστήριξαν ότι θα τακτοποιηθεί σύντομα η... παράλειψη.  
@ Δηλαδή, από τη Δημοτική Αρχή Μώραλη επιρρίπτουν ευθύνες για την καθυστέρηση του έργου στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά εδώ και τέσσερα χρόνια φαίνεται πως δεν έχουν κάνει  ούτε το αυτονόητο να δηλώσουν ως περουσιακό στοιχείο του Δήμου  το κτήριο της πρώην Ραλλείου! 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ