Latest News

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Το δούλεμα με τα νέα Δικαστήρια Πειραιά στο Ράλλειο: Άλλοι κάνουν έρανο κι άλλοι ψάχνουν επενδυτές!


 Από τον Κύρο Παληκάρη

Απίστευτο δούλεμα φαίνεται πως συνεχίζει να πέφτει με τα νέα δικαστήρια Πειραιά στο γιαπί της Ραλλείου στη πλατεία Κοραή, καθώς άλλοι κάνουν...

έρανο για τη μελέτη κι άλλοι ψάχνουν επενδυτές στην Κίνα!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι διαδικασίες κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς για τη δημιουργία νέου δικαστικού μεγάρου  παρά τις προσπάθειες που κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά (ΔΣΠ).

Τον Ιούλιο αναμένεται να ολοκληρωθεί η Μελέτη Στατικής Επάρκειας στο κτίριο της πρώην «Ραλλείου Σχολής». Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΣΠ Γιώργος Σταματογιάννης, «ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά στην προσπάθειά του να επιταχύνει τις διαδικασίες, προκειμένου η πόλη του Πειραιά να αποκτήσει σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο» ανέθεσε τον Μάρτιο του 2017 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τη σύνταξη Μελέτης Στατικής Επάρκειας του κτιρίου της πρώην «Ραλλείου Σχολής».

Ο έρανος

Μάλιστα, ίδιος συμπλήρωσε πως απευθύνθηκε στους φορείς της πόλης του Πειραιά, αλλά και σε Ιδρύματα με το αίτημα της οικονομικής αρωγής, προκειμένου να συγκεντρωθεί το αναγκαίο κονδύλι (σ.σ. Περί τις 50.000 ευρώ) για τις απαιτούμενες εργασίες και ήδη υπάρχει ευρεία ανταπόκριση...

Το τελεσίγραφο 

Πάντως ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης είχε στείλει τελεσίγραφο στην ηγεσία του υπουργείου υποστηρίζοντας ότι αν το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν προχωρήσει μέχρι τον Ιούνιο τις διαδικασίες, τότε άρει την παραχώρηση του κτιρίου -γιαπί της Ραλλείου. Μάλιστα ο ο δήμαρχος Πειραιά στο πρόσφατο ταξίδι στην Κίνα έψαχνε επενδυτές για το συγκεκριμένο κτίριο προκειμένου -λέει- να το κάνουν πεντάστερο ξενοδοχείο!  (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)

@ Δηλαδή, άλλοι λένε πως ψάχνουν επενδυτές από τη Κίνα κι άλλοι κάνουν έρανο για τη μελέτη...