Latest News

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

"Φωτιές" άναψε η Νόνη Δούνια στο Δ.Σ. του Πειραιά - Βλαχοδήμαρχοι και γιαλατζί Νεοδημοκράτες (ΦΩΤΟ)


Από τον Κύρο Παληκάρη

Ένας καβγάς με επικές ατάκες σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, αφορμή την τοποθέτηση της Νόνης Δούνια στο Δ.Σ του ΟΠΑΝ  ύστερα...
από εισήγηση της Προέδρου Σταυρούλας Αντωνάκου για αντικατάσταση του Ιωκείμ Παπάκη, ο οποίος παραιτήθηκε έξι μήνες πριν τις εκλογές, επικαλούμενος επαγγελματικές υποχρεώσεις. 
Ξαφνικά ανέβηκαν οι τόνοι όχι τόσο για το πρόσωπο της Νόνης Δούνια, αλλά για την εμμονή  της Δημοτικής Αρχής Μώραλη να συνεχίζει να αποκλείει τον συνδυασμό "Μας Ενώνει ο Πειραιάς" που δεν έχει εκπρόσωπο στο Δ.Σ. των  Δημοτικών Επιχειρήσεων. (σ.σ. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού είχαν αποχωρήσει για να καταθέσουν μήνυση κατά του τότε Δημοτικού Συμβούλου Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος τους είχε κατηγορήσει για σκάνδαλα κατά τη θητεία της Δημοτικής Αρχής Μιχαλολολιάκου, χωρίς ώστοσο να στοιχειοδοτήσει πότε τις κατηγορίες).


Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής του μείζονος αντιπολίτευσης Τάσος Κάρλες, από την στιγμή που δεν έχουμε εκπρόσωπο στο Δ.Σ. εδώ και τέσσερα χρόνια δεν μπορούμε να ψηφίσουμε θετικά και θα έπρεπε να μας ρωτήσετε εάν έχουμε να προτείνουμε κάποιον για αντικατάσταση του μέλους που παραιτήθηκε, προκειμένου έστω και τώρα να υπάρχει εκπροσώπηση της μείζονος αντιπολίτευσης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά στην δημοκρατική ιστορία του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης δεν απάντησε επί της ουσίας -προφανώς ακόμη δεν έχει αντιληφθεί το θεμσικό ατόπημα-, αλλά απλώς είπε ότι οι δημοτικοί συμβουλοι της αντιπολίτευσης περιμένουν να δουν εάν θα υπάρχει απαρτία για να εμφανιστούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ..
¨Άντε τώρα με την απλή αναλογική να πάνε οι Βλαχοδήμαρχοι στα σπίτια τους" απάντησε ο Τάσος Κάρλες, ο οποίος σύμπλήρωσε ότι  μπορεί το κόμμα του η ΝΔ να διαφωνούσε με την απλή αναλογική, αλλά τελικά φαίνεται πως έχει άδικο για κάποιες περιπτώσεις. 

Ο δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Αλέξανδρος Τζεφεράκος αναρωτήθηκε εάν έχει καταθέσει την κομματική του ταυτότητα όπως έλεγε προεκλογικά ο επικεφαλής του Βασίλη Μιχαλολιάκος, ενώ συμπλήρωσε πως το γνωστό πρώην μοντέλο - ηθοποιός Νόνη Δούνια ήταν υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Α΄Πειραιώς. 
¨Δεν ασχολούμε με γιαλατσί Νεοδημοκράτες" απάντησε  ο Τάσος Κάρλες, επί δεκαετίες στέλεχος της ΝΔ στην Τοπική Αυτοιδοίκηση. 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος με το "Λιμάνι της Αγωνίας" Δημήτρης Γκερλές ανέφερε ότι η Νόνη Δούνια μπορεί να είναι μια όμορφη και λαμπερή παρουσία, αλλά η Δημοτική Αρχή Μώραλη πρέπει να φροντίσει ώστε τα οριζόμενα μέλη της πλειοψηφίας να παρίσταται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. των Δημοτικών Επιχειρήσεων και όχι να δίνουν συνεχώς το παρών σύμβουλοι από την αντιπολίτευση (Αγγελόπουλος, Σαλπέας).
Η πρόεδρος του ΟΠΑΝ Σταυρούλα Αντωνάκου υποστήριξε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα παρουσίας, καθώς η Νόνη Δούνια έχει ανταποκριθεί αφιλοκερδώς σε προσκλήσεις για την παρουσίαση εκδηλώσεων και επισκέπεται συχνά το κολυμβητήριο στην Καστέλα, όπως φαίνεται σε παλαιότερη φωτογραφία... 


@ Πάντως ο χωρίς νόημα αποκλεισμός της μείζονος αντιπολίτευσης από το Δ.Σ. Δημοτικών Επιχειρήσεων παραμένει ένα πρωτοφανές θεσμικό ατόπημα που δεν συνάδει με το πνεύμα του Κλεισθένη και θα μπορούσε ν' αποτελέσει λόγο για μια συνεργασία στις επόμενες δημοτικές στο Δήμο Πειραιά...