Latest News

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Το προεκλογικό (άδειο) πακέτο Μώραλη για τον Πειραιά - Θα πάθετε πλάκα με τα χρήματα για το Μικρολίμανο


Από τον Κύρο Παληκάρη

"Μια από τα ίδια" και χειρότερα εμφανίζεται να είναι το τελευταίο άδειο προεκλογικό Μώραλη στο...
Δήμο Πειραιά.

Φτωχό χαρακτηρίζεται ότι είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής Μώραλη για το έτος 2019 που πέρασε, κατ' πλειοψηφία, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
Στην εισήγηση του, ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης υποστήριξε ότι είναι παρόμοιο με τα προηγούμενα με μοναδική διαφορά τα έργα από την πολυδιαφημισμένη ΟΧΕ που ανέρχονται σε περί τα 25 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχει ούτε ένα ευρώ έγο και ουδείς πιστεύει σοβαρά ότι στην πράξη υπάρχουν οι προϋποθέσιες και οι δυνατότητες, ώστε θα προλάβουν ν' απορροφηθούν εντός του έτους.

Μόνο 10.000 ευρώ το 2019 για το Μικρολίμανο
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης προέκυψαν ερωτηματικά για την υλοποποίηση έργων, όπως  είναι η ανάπλαση στο Μικρολίμανο, που υποτίθεται ότι δρομολογείται να δημοπρατηθεί μέσα στο 2019.
Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τάσος Κάρλες, στο Τεχνικό Πρόγραμμα  του 2019 προβλέπονται μόλις περί τις 10.000 ευρώ που αφορούν, μάλιστα, σε μελέτη για την πολυδιαφημισμένη ανάπλαση στο Μικρολίμανο, που καθυστερεί εδώ και 4 χρόνια.
Δηλαδή, είναι δυνατόν μόνο με αυτά τα χρήματα να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019 ένα έργο με χρηματοδότηση 5,7 εκατομμυριων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής;
Ανάλογα πενιχρά ποσά της τάξεως περί των 40.000 ευρώ προβλέπονται για το 2019 και για άλλα σημαντικά έργα, όπως οι αναπλάσεις της Ακτής Θεμιστοκλεούς, και της εισόδου της κρουαζιέρας.

Το θαύμα των προεκλογικών υποσχέσεων 
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 για το Δήμο Πειραιά περιλαμβάνονται 155 έργα εκ των οποίων 118 είναι παλαιά και 37 νέα, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 50 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο Δημοτικός Σύμβουλος με το "Λιμάνι της Αγωνίας" Δημήτρης Γκερλές, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά δεν έχουν τις δυνατότητες για την υλοποίηση αυτών των έργων όπως θέλει να εμφανίσει προεκλογικά η Δημοτική  Αρχή Μώραλη. Ο Δήμος Πειραιά μπορεί κατά μέσο όρο κάθε χρόνο να υλοποιήσει έργα ύψους της τάξεως 6 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει με βάση τα απολογιστικά στοιχεία των τεχνικών υπηρεσιων για τα τελευταία χρόνια, καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις σε κάποια έργα επειδή λείπουν μελέτες ή σε άλλα χρηματοδότηση.

@Αλήθεια πως μέσα στο 2019 θα θα μπορέσουν να υλοποιήσουν  έργα των 50 εκατομ. ευρώ που υπόσχεται η Δημοτική Αρχή Μώραλη;
Ε, προεκλογικά μπορεί να γίνουν θαύματα στο Δήμο Πειραιά