Latest News

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Ένα βήμα για την ανάπλαση της παραλίας στο Μικρολίμανο - 4 χρόνια από τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό στη Μελέτη!


Από τον Κύρο Παληκάρη 

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων, αναστολών των κατεδαφίσεων και μπαλάκι ευθυνών έγινε ένα βήμα για την ανάπλαση της παραλίας στο Μικρολίμανο, αλλά απομένουν πολλά ακόμη βήματα για την υλοποίηση...
του έργου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά αποφάσισε ομόφωνα το θέμα «Έγκριση Μελέτης του έργου “Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Ακτής Κουμουνδούρου (ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ)».
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκαν αποσπασματικά ορισμένα τμήματα της μελέτης χωρίς να μπορεί να καταλάβει κανείς τι ακριβώς θέλουν να κάνουν στην παραλία.
Ωστόσο, οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν θετικά παρά τις όποιες διαφωνίες, καθώς ουδείς ήθελε να χρεωθεί περαιτέρω καθυστέρηση του έργου που εδώ και πολύ καιρό έχει ανακοινωθεί η χρηματοδότηση ύψους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ έχουν δοθεί αλλεπάλληλες αναστολές κατεδάφισης για τις αυθαίρετες κατασκευές στην παραλία του Μικρολίμανου.

Τα επόμενα βήματα δεν είναι λίγα αλλά ούτε και εύκολα, αφού εγκριθεί η συγκεκριμένη μελέτη. Μετά θα πρέπει να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής, να δημοπρατηθεί και ν' αναδειχθεί "αξιόπιστος" ανάδοχος  και δεν θα υπάρξουν τυχόν ενστάσεις κ.α.
Πάνω απ΄όλα, φυσικά, είναι  η υλοποίηση του έργου εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων που δεν θα τινάξουν "στον αέρα" τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Με λίγα λόγια, έγινε ένα βήμα και μάλιστα με καθυστέρηση τεσσάρων χρόνων και απομένουν πολλά να γίνουν ακόμη χωρίς να μπορεί να πει κανείς υπεύθυνα πότε θα τελειώσει το έργο της ανάπλασης της παραλίας  στο Μικρολίμανο, ειδικά εάν συνεχίσει να προχωρά με τους μέχρι τώρα αργούς ρυθμούς...

@ Από τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό μέχρι την έγκριση της μελέτης για την ανάπλαση στο Μικρολίμανο πέρασαν μόνο τέσσερα χρόνια αλλά από το Δήμο Πειραιά υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία ευθύνη για την καθυστέρηση! Για γέλια...


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ