Latest News

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους καθηγητές της Διδακτικής Αλληλεγγύης Πειραιά

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους εθελοντές καθηγητές του Προγράμματος Διδακτικής Αλληλεγγύης, καθώς...
οκτώ  στους δέκα μαθητές κατέγραψαν υψηλές επιδόσεις στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2018.
Όπως ανακοινώθηκε,  περίπου το 80% των μαθητών εισήχθη στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ προβιβάστηκαν όλοι οι μαθητές στις μικρότερες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης στο Δήμο Πειραιά καθιερώθηκε από την προηγούμενη πρόεδρο της ΚΟΔΕΠ Πασχαλίνα Καλαγιά - Καραλαμάκου και παρά τα προβλήματα συνεργασίας, μεταξύ των εθελοντών καθηγητών με τη σημερινή διοίκηση της ΚΟΔΕΠ, συνεχίζει να λειτουργεί ακόμα για τους μαθητές και της μαθήτριες της πόλης.
Στο πρόγραμμα φοιτούν μαθητές και μαθήτριες  από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων από εθελοντές καθηγητές.
Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης ξενόγλωσσων μαθημάτων, για ενδιαφερόμενους δημότες και κατοίκους Πειραιά κάθε ηλικίας, που πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.
Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές στο Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης για το σχολικό έτος 2018-2019 άρχισαν και πρόκειται να διαρκέσουν έως την Παρασκευή 7/9. Οι αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά κατατίθενται στο Γραφείο Εθελοντισμού (Πλ. Κοραή 1).