Latest News

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ο μύθος με την ανάπλαση στο Μικρολίμανο...



Από τον Κύρο Παληκάρη

Τελικά φαίνεται πως παντού στο Δήμο Πειραιά υπάρχει ένας μύθος με τις εξαγγελίες για ανάπλαση, όπως είναι αυτή πολυδιαφημισμένη...
στο Μικρολίμανο.
«Η ανάπλαση του Μικρολίμανου ξεκινά», δήλωνε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης πριν από τρία ακριβώς χρόνια (Φεβρουάριος 2015), όταν ολοκληρώθηκε τότε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη «Μελέτη Ανάπλασης Ακτής Δηλαβέρη- Ακτής Κουμουνδούρου- Περιοχής Δελφινάριου Δήμου Πειραιά».

«Τα μαγαζιά θα έρθουν πιο πίσω, τα τραπεζάκια στο επάνω μέρος, θα γίνει ένας ήπιος πεζόδρομος έτσι ώστε ο κόσμος να κάνει βόλτα δίπλα στη θάλασσα και ένας δρόμος ήπιας κυκλοφορίας», υπογράμμισε ο Γιάννης Μώραλης, για να συμπληρώσει ότι «οι επιχειρηματίες συμφωνούν γιατί βλέπουν μια δημοτική Αρχή, που έχει ένα δομημένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα».

Τρία χρόνια μετά


Τρία ολόκληρα χρόνια μετά, η ανάπλαση στο Μικρολίμανο δεν έχει ξεκινήσει, όπως έλεγε τότε ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης. Μιλώντας τώρα στην κοπή της πίτας της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας, στο Νέο Φάληρο για το θέμα του Μικρολίμανου ο ίδιος εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος και περιορίστηκε να πει ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, υπάρχει το κονδύλι για να γίνει αυτή η παρέμβαση και εκκρεμεί το Προεδρικό διάταγμα, προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο και να υπάρξει ανάδοχος.

Δηλαδή, τρία χρόνια μετά το έργο της ανάπλασης στο Μικρολίμανο όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει αλλά ούτε δεν έχει δημοπρατηθεί ακόμα και αν και φαντάσου ότι "η Δημοτική Αρχή είχε δομημένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα..." όπως τουλάχιστον έλεγε  ο Δήμαρχος