Latest News

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Η πλατεία Πηγάδας και το ίδρυμα Νιάρχου...

Από τον Κύρο Παληκάρη 
Η ανακαίνιση της πλατείας Πηγάδας στο Δήμο Πειραιά  ξεκίνησε την ίδια περίοδο με την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στον...
Φαληρικό Όρμο.
Το πολυδιαφημισμένο έργο της βιοκλιματικής πλατείας ύψους περίπου 1.000.000 ευρώ δεν έγινε ποτέ και μετά από σχεδόν 4 χρόνια μπόρεσαν να φτιάξουν μια απλή πλατεία (δηλαδή,  έστρωσαν περίπου 186 πλάκες, όπως λένε χαρακτηριστικά καταστηματάρχες της περιοχής) και μόλις σήμερα κατάφεραν και παρέδωσαν την παιδική χαρά με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη να δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενος  παρά την καθυστέρηση στην ανακατασκευή της «πολύπαθης» πλατείας Πηγάδας.
Όσοι έχει τύχει να επισκεφθούν το Κέντρο Πολιτισμού (βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και καιρό) μιλούν για ένα τεράστιο έργο, συνολικής έκτασης 210.000 μ², ο οποίος περιλαμβάνει τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και πάρκο αστικού τύπου και άλλες μικρότερες εγκαταστάσεις. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έκανε δωρεά 630.000.000 ευρώ και η συνολική του αξία εκτιμάται γύρω στα 3.000.000.000 ευρώ. 
@ Τι να πει κανείς τώρα για τη σχέση της πλατείας Πηγάδας με το Κέντρο Πολιτισμού; 
Τα συμπεράσματα δικά σας...