Ο Ολυμπιακός λύγισε τη Σπάρτα Πράγας με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League, παίρνοντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στη μάχη της πρόκρισης.
«Τρία στα τρία» ο Ολυμπιακός στο Europa League, καθώς η ομάδα του Ιμανόλ Αλγκουαθίλ νίκησε 1-0 τη Σπάρτα Πράγας στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ανώτεροι σε όλο το διάστημα του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν πλήθος ευκαιριών, μέχρι τη λύση ένας… αντίπαλος (Μάτσεκ), με αυτογκόλ στο 78΄.
Μετά από ένα «μουδιασμένο» πρώτο 20λεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν γκάζι και για το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου «στρίμωξαν» για τα καλά τη Σπάρτα. Οι Τσέχοι καθηλωμένοι γύρω από την περιοχή τους, δέχονταν το «σφυροκόπημα» των γηπεδούχων χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.
Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σκοράρει στο διάστημα αυτό και δεν μπορεί να τα έχει με την τύχη του, παρά μόνο με τα κακά τελειώματα των παικτών του. Τα σουτ του Ζέλσον (24΄), το τακουνάκι του Φρόιλερ (29΄), το πλασέ του Μπρούνο (34΄) , η κεφαλιά του Ρέτσου (45΄) είχαν όλα την ίδια κατάληξη: άουτ. Ενώ υπήρξαν και αρκετές προσπάθειες εντός περιοχής που μπλοκαρίστηκαν από τα κορμιά των αμυντικών.
Η στατιστική, στη περίπτωση αυτή λέει την αλήθεια: 19 τελικές ο Ολυμπιακός μέχρι το 60΄, μόλις 2 στο στόχο.
Ήταν φυσιολογικό σε κάποιο σημείο να κοπάσει η «ερυθρόλευκη» ορμή και οι Τσέχοι να ανταποκριθούν καλύτερα στα δεδομένα του παιχνιδιού. Στο τελευταίο 20λεπτο ο Αλγκουαθίλ αντικατέστησε και τα δύο ακραία μπακ για να διατηρήσει ταχύτητα στις πτέρυγες. Ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού σε περισσότερες από 20 τελικές, το έκαναν… μόνοι τους οι Τσέχοι.
Στο 78΄ από σέντρα του Πέντερσεν, ο Αρμάντο Γκονζάλες εκτέλεσε με κεφαλιά, η μπάλα φάνηκε να πηγαίνει άουτ, όμως άλλαξε πορεία στο κεφάλι του Μάτσεκ και κατέληξε στα δίχτυα.
Έστω και με τον τρόπο αυτό, ήταν μια δίκαιη και υπερπολύτιμη νίκη για τον Ολυμπιακό που ουσιαστικά εξασφάλισε από σήμερα τη συνέχεια της ευρωπαϊκής του πορείας και στη νοκ άουτ φάση.
Διαιτητής: Έσπεν Έσπας (Νορβηγία)
Κίτρινες: Ζότα – Ζελένι, Μάτσεκ, Σουχόμελ
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιμανόλ Αλγκουαθίλ): Ορτέγκα, Μπρούνο (74΄ Τικνιζιάν), Πιρόλα, Ρέτσος, Σάλιακας (74΄ Πέντερσεν), Φρόιλερ, Έσε (62΄ Πουέρτα), Μαρτίνς, Τσικίνιο (79΄ Σα), Ζότα, Γιάρεμτσουκ (62΄ Γκονζάλες). ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ (Μπράιαν Πρίσκε): Σουρόβτσικ, Ζελένι, Γκούνταλ, Σουχόμελ, Χούβερ (79΄ Καντεράμπεκ), Μάτσεκ (67΄ Βύντρα), Ενέμε, Αλκοσέρ, Γιούρασεκ (67΄ Σινγκατέ), Βόιτα (60΄ Μπρούνες) Σόχουρεκ (46΄ Μάνσβερκ),

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο`
