Latest News

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Μια πρώτη απόφαση - δικαίωση για τα Λιπάσματα


Μια μάχη στον δικαστικό "πόλεμο" κέρδισε ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνα μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου Πειραιά σχετικά με την αντιδικία που είχε με την... Εθνική Τράπεζα. 

Ειδικότερα,  με την υπ’ αριθμό 115/2017 απόφαση του Ειρηνοδικείου Πειραιά απερρίφθη η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων νομής που είχε καταθέσει η εταιρεία με την επωνυμία «Πρότυπος Κτηματική Τουριστική Α.Ε.» κατά του Δήμου Κερατσινίου, ισχυριζόμενη ότι ο δήμος εκτελούσε εργασίες μέσα σε τμήμα του χώρου της έκτασης των Λιπασμάτων που θεωρεί ιδιοκτησία της.

Η εταιρία, που είναι θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, στις 9 Μαΐου 2017 είχε καταθέσει την αίτηση ενώπιον του Ειρηνοδικείου Πειραιά, επικαλούμενη μεγάλης έκτασης αυθαίρετες επεμβάσεις εκ μέρους του δήμου, με την καταπάτηση έκτασης εμβαδού 37.179 τ.μ. στο συγκεκριμένο χώρο. Στη δίκη που έγινε στις 22/6/2017 το ελληνικό δημόσιο άσκησε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Δήμου Κερατσινίου, ενώ η απόφαση που εκδόθηκε την Δευτέρα 7 Αυγούστου δικαιώνει το δήμο και το ελληνικό δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι η αποκλειστική χρήση 86 στρεμμάτων (παραλιακό μέτωπο)-μέσα σε αυτά είναι και περίπου 20 στρέμματα που διεκδικεί η Εθνική Τράπεζα- από τα 640 συνολικά των Λιπασμάτων εξαιρέθηκε από την Σύμβαση Παραχώρησης ελληνική δημοσίου-ΟΛΠ και μετά από νομοθετική ρύθμιση του τότε υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα (άρθρο 19 του νόμου 4404/2016) αποδόθηκε στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.