Latest News

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

O δήμαρχος, ο αρχηγός κόμματος και η υποψηφιότητα - Διαβάστε το σαν παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά


Από τον Κύρο Παληκάρη

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας δήμαρχος, ο οποίος είχε κλείσει ραντεβού για να συναντηθεί με τον αρχηγό ενός κόμματος...
για να συζητήσει - υποτίθεται - τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όμως, ο δήμαρχος φαίνεται πως παρασύρθηκε από την "ωραία ατμόσφαιρα" και θεώρησε σκόπιμο ν' ανοίξει ο ίδιος συζήτηση για ένα λεπτό θέμα εκτός ατζέντας. Έτσι ρώτησε χαλαρά τον αρχηγό του κόμματος, αν έχει κλείσει τα ονόματα με τους υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο της εκλογικής του περιφέρειας.
Έκπληκτος ο αρχηγός του κόμματος τα έχασε από το απροσδόκητο ενδιαφέρον του δημάρχου. Το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό του ήταν μήπως ενδιαφέρεται ο ίδιος προσωπικά και το γνωστό μοναδικό του χαμόγελο ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό του. 
"Α, να σου πω, δεν έχω κλείσει ακόμα το ψηφοδέλτιο.  Φαντάσου έχουν κλειδώσει μόνο τρεις υποψήφιοι..." του λέει χωρίς χαμόγελο και ρίχνει τα ονόματα (εκ των οποίων δύο είναι γνωστοί παλαιοί υποψήφιοι και ο τρίτος άγνωστος εκ μεταγραφής).
"Να ξέρεις, με έχουν ζαλίσει οι δικοί μου που έχουν αναστατωθεί να είναι υποψήφιοι..." φέρεται να είπε δυνατά από μέσα του ο δήμαρχος, ο οποίο αποχώρησε χωρίς να πάρει τίποτα από το ραντεβού πέρα φυσικά από αυτό το μοναδικό χαμόγελο γεμάτο υποσχέσεις, που ίσως θα ήταν το μόνο το οποίο θα έμενε χαραγμένο στην μνήμη του από τη συνάντηση...
Όμως στη ζωή τα πράγματα έρχονται -σχεδόν- πάντα όπως τα περιμένουμε, δηλαδή ανάποδα!
Αντίθετα, απ΄ότι  συμβαίνει στα παραμύθια που συνήθως έχουν ωραίο τέλος. Το ενδιαφέρον του δημάρχου ν' ανοίξει ο ίδιος συζήτηση για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην περιοχή του φαίνεται να πήρε άλλη διάσταση.
Οι "κακές γλώσσες" θεώρησαν ούτε λίγο ούτε πολύ πως μπορεί να ενδιαφέρεται να είναι αυτός υποψήφιος στις επόμενες εκλογές!  Ο δήμαρχος φαίνεται να έπεσε από τα... σύννεφα!
Όταν έμαθε για τη σχετική φημολογία προσπάθησε να το μαζέψει με έναν κάπως ανορθόδοξο τρόπο. Έφτασε στο σημείο να κάνει ίσως την πιο άκαιρη και άκυρη ανακοίνωση υποψηφιότητας, προαναγγέλλοντας ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος!
Ο λόγος ήταν γιατί ήθελε να να προλάβει ανεξέλεγκτες καταστάσεις από τους "δικούς" του που ήταν ήδη αναστατωμένοι... δικαιολογημένα ή μη!
Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα κάτω στο λιμάνι...

@ Το ηθικόν δίδαγμα του παραμυθιού είναι ότι όταν ένας δήμαρχος συναντιέται με αρχηγό κόμματος, δεν ανοίξει ο ίδιος κουβέντα για υποψήφιους και ψηφοδέλτια, γιατί ποτέ δεν ξέρει που μπορεί να φθάσει το πράγμα...