Latest News

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

"Επί ποδός" για τους συμβασιούχους στο Δήμο Πειραιά



Στάση Εργασίας για όλους τους Συμβασιούχους της υπηρεσίας Καθαριότητας προκηρύσσει το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά...
σήμερα Τρίτη 11 Οκτώβρη 2016 από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου.
Παράλληλα καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Λεωφ. Βας.Σοφίας 15 – Αθήνα)
Επίσης το Δ.Σ καλεί όλους τους συναδέλφους – συμβασιούχους σε συνάντηση – ενημέρωση την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7.00 το απόγευμα στα γραφεία του Σωματείου (Δημοτικός Σταθμός Αυτοκινήτων – Ρετσίνα 45 – Πειραιάς)
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν με αφορμή την ΄"κατατεθειμένη στη βουλή και στο προς ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας  «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας», όπου βρίσκεται η τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για την καθαριότητα των κτιρίων των δημόσιων υπηρεσιών , των ανεξαρτήτων αρχών, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α. και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, μπροστά στον εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αξιολόγησης από το κουαρτέτο των θεσμών και την «μονιμοποίηση» της κάθε μορφής ελαστικής εργασιακής σχέσης, εργαζόμενοι και συνδικάτα πρέπει να αντιταχθούν και να απαιτήσουν μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύψει τις ανάγκες που δημιούργησε η μνημονιακή κατάργηση προσλήψεων και παράταση όλων των συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου με άμεση προοπτική μονιμοποίησης".