Latest News

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ανανέωση καλλιτεχνικού διευθυντή με απευθείας ανάθεση και χωρίς απολογισμό (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Με απευθείας ανάθεση ανανεώθηκε αθόρυβα η θητεία του Νίκου Διαμαντή στην θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του...
Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Ήδη η σχετική απόφαση ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΝ και αναρτήθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια με θέμα «Έγκριση απευθείας ανάθεσης καλλιτεχνικής διεύθυνσης Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για καλλιτεχνικούς λόγους».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα πρακτικά του ΟΠΑΝ, αποφασίστηκε με απευθείας ανάθεση την έγκριση δαπάνης και σύναψης σύμβασης υπηρεσιών Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά στο Νίκο Διαμαντή, έναντι ποσού 22.500,00 ευρώ για έως 8 μήνες. (Δηλαδή, 2.812,5 ευρώ τον μήνα)
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η ανανέωση με απευθείας ανάθεση έγινε γιατί κρίθηκε ως πετυχημένη η προηγούμενη θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
                                                                                  Χωρίς απολογισμό...
Ο Νίκος Διαμαντής είχε αναλάβει καθήκοντα τον περασμένο Μάρτιο, αντικαθιστώντας τον Τάκη Τζαμαργιά. Κατά την παρουσίασή του, ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης υποστήριξε ότι ένα από τα βασικά κριτήρια της αντικατάστασης ήταν ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής θα έπρεπε να διαθέτει και προσόντα μάνατζμεντ για την οικονομική εξυγίανση του Δημοτικού Θεάτρου, το οποίο καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα με επιδοτήσεις του Δήμου Πειραιά και της Περιφέρειας Αττικής.
Τότε ο Νίκος Διαμαντής δεν είχε ζητήσει καμία περίοδο χάριτος και είχε δηλώσει δημόσια ότι θα κάνει σύντομα τον οικονομικό απολογισμό για όσα παρέλαβε μαζί με την ανακοίνωση του καλλιτεχνικού προγράμματος. 
Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ για άγνωστους λόγους ενώ δεν υπήρξε και καμία επίσημη ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.
Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι τα καταστήματα στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου παραμένουν ακόμα κλειστά, ενώ τα μισθώματα θα μπορούσαν να δώσουν έσοδα στα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου.

@ Αλήθεια, γιατί η ανανέωση της θητείας του καλλιτεχνικού διευθυντή έγινε με απευθείας ανάθεση και για θητεία έως 8 μήνες;