Latest News

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Στον αέρα τα "οφέλη" του Δήμου Πειραιά από τον ΟΛΠ

Στον αέρα φαίνεται πως βρίσκονται όσα οφέλη υποστήριζαν ότι εξασφάλισαν στο Πειραιά Γιάννης από την σύμβαση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ στην...
κινέζικη Cosco.
Έτσι, μαθαίνουμε πως ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είχαν συνάντηση με τον... υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.
Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, το θέμα της συνάντησης ήταν η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ στην κινέζικη COSCO. 
Αυτή την στιγμή, η παρουσία του δημάρχου Πειραιά στο Δ.Σ. του ΟΛΠ για την επόμενη πενταετία παραμένει ακόμα ζητούμενο, καθώς φήμες θέλουν να παίζει δυνατά ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης ως εκπρόσωπος της ΤΑ για μια από τις τρεις θέσεις του Δημοσίου .

Ταυτόχρονα παραμένει ακόμα ζητούμενο ποιο θα είναι το ακριβές ποσόν που θα εισπράττουν οι Δήμοι από το λιμάνι του Πειραιά. (Το ποσοστό του 3,5% θα πηγαίνει στο Δημόσιο που είναι ο συμβαλλόμενος με τον επενδυτή, θα παρακρατείται το 0,5%. αλλά και τα αδιευκρίνιστα έξοδα για τη λειτουργία της νέας λιμενικής αρχή που θα διαχειρίζεται όσες λιμενικές δραστηριότητες δεν πάρει η COSCO. Όσα χρήματα περισσέψουν υπόσχονται ότι θα μοιράζονται (;) στους τέσσερις Δήμους  Πειραιά, Κερατσίνι- Δραπετσώνα, Πέραμα και Σαλαμίνα. 
(σ.σ. Πριν την πώληση υπήρχε δέσμευση 2% των εσόδων του ΟΛΠ να δίνεται στην Τ.Α., αλλά αυτό δεν γινόταν τουλάχιστον με άμεση χρηματοδότηση). 

Σημειώνεται ότι ούτε για τα έργα του νέου ιδιοκτήτη του λιμανιού στην πόλη υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο, καθώς η Δημοτική Αρχή του Γιάννη Μώραλη δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν συμφωνεί να προχωρήσουν τα σχέδια για έργα στην Πολιτιστική Ακτή.

Όλα αυτά παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις βρίσκονται ακόμα στον αέρα και αναμένεται να ξεκαθαρίσουν  στην κρίσιμη συνεδρίαση του Οργανισμού που προγραμματίζεται να γίνει στις 31-5-2016 σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Για την ιστορία, η σημερινή συνάντηση, που  διήρκεσε μία περίπου ώρα, λέγεται πως  ήταν προγραμματισμένη από την αρχή της εβδομάδας, ενώ κύκλοι από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ διευκρινίζουν πως δεν συζητήθηκαν ποδοσφαιρικά ζητήματα, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετέβη στο Μαξίμου με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου Πειραιά και όχι με αυτή του προέδρου του Ολυμπιακού...

@ Πριν από δύο χρόνια έλεγαν προεκλογικά πως  "Το λιμάνι της καρδιάς μας δεν πωλείται!"

Δείτε εδώ το επικοινωνιακό ναυάγιο του Δήμου Πειραιά