Latest News

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Το επικοινωνιακό ναυάγιο του Δήμου Πειραιά με τη συνάντηση Μαρινάκη - Μώραλη - Παπά στο Μαξίμου

Αν κάποιος ενημερώνεται από το Δήμο Πειραιά για όσα θέματα αφορούν την πόλη, τότε η συνάντηση του δημάρχου Γιάννη Μώραλη και του δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Μαρινάκη με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παπά στο Μαξίμου είναι σαν να μην έγινε...
ποτέ!
Αν και συνήθως βγαίνουν δελτία τύπου για κάθε εκδήλωση με την παρουσία του δημάρχου, η δημοτική αρχή Πειραιά επέλεξε για τους δικούς της λόγου να μην εκδώσει - έως τώρα τουλάχιστον- καμία επίσημη ανακοίνωση για τη συγκεκριμένη συνάντηση. ( Ο δήμαρχος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι ανακοινώσεις γίνονται μόνο για σημαντικά θέματα του Δήμου) 
Προφανώς, δεν θεωρήθηκε ότι  ήταν τόσο σημαντική αυτή η συνάντηση ή αν θέλετε έκριναν ότι δεν θα είχε ενδιαφέρον για τους δημότες να μάθουν όσα συζητήθηκαν για την πόλη τους σε επίπεδο Μαξίμου.
Η συνάντηση δεν είχε προαναγγελθεί από το Δήμο, αλλά έγινε γνωστή από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.  Εκεί, ο καθένας έγραφε ότι ήθελε για όσα συζητήθηκαν από την στιγμή που δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση.  
Μάλιστα, αθλητικά (και μη) sites συνέδεσαν το αντικείμενο της συνάντησης  με θέματα του Ολυμπιακού  λόγω της παρουσίας του προέδρου της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη. Η ερυθρόλευκη  ΠΑΕ αναγκάστηκε να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση- διάψευση διευκρινίζοντας ότι η συνάντηση αφορούσε τον Ολυμπιακό, αλλά αποκλειστικά θέματα του Δήμου Πειραιά
Ο δήμος Πειραιά ασχολούνταν με τις εκδηλώσεις για τις Ημέρες Θάλασσας και συνέχισε να παρακολουθεί όσα γράφονται, χωρίς να βγάλει επίσημη ανακοίνωση. 
Βέβαια δεν αποκλείεται να προσπάθησε να κάνει επιλεκτικές διαρροές σε φιλικά ΜΜΕ για να "περάσει" ότι τα οφέλη από τον ΟΛΠ ήταν η ατζέντα της συνάντησης στο Μαξίμου.

Όμως φαίνεται πως ήταν πλέον αργά και χωρίς επίσημη ενημέρωση χάθηκε το επικοινωνιακό παιχνίδι καθώς οι φάλτσες πληροφορίες είχαν κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου. 

Και να φανταστεί κανείς ότι για τη συγκεκριμένη συνάντηση εξέδωσε... πανηγυρική ανακοίνωση ακόμα και η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ "Το Λιμάνι της Αγωνίας", το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ προέβαλλε τις δικές του προσδοκίες από την συνάντηση με τον Ν. Παπά στο Μαξίμου. Το βασικό αίτημα αφορούσε στη μόνιμη εκπροσώπηση του δημάρχου στο Δ.Σ. του ΟΛΠ, αν και μετά τα πέντε χρόνια το δημόσιο δεν θα έχει καμία μετοχική σχέση με την εταιρεία  στο λιμάνι του Πειραιά!

@ Μιλάμε για ναυάγιο του  Δήμου Πειραιά που έχασε επικοινωνιακά με τη συνάντηση Μώραλη- Μαρινάκη- Παπά στο Μαξίμου...

Περισσότερα εδώ