Latest News

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Άφησαν τρόφιμα για τους άπορους στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά! (ΦΩΤΟ REPORTAZ NET)

Στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά παραμένουν εδώ και ένα μήνα τρόφιμα που προορίζονταν για τη στήριξη των άπορων οικογενειών της πόλης! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ REPORTAZ NET 
Πριν από ένα μήνα, μια νταλίκα με τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης έφτασαν στον Πειραιά από την Ιταλία, προκειμένου να μοιραστούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.


Δείτε τι έγραφε το επίσημο δελτίο Τύπου  του Δήμου Δήμου:
ράση για τη στήριξη των άπορων συμπολιτών μας, που υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, διοργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός κοινωνικής χρησιμότητας «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» (COMITATO PER LA LOTTA CONTRO LA FAME NEL MONDO, ORGANIZZAZIONE NON LUCRATIVA DI UTILITΑ SOCIALE – “Onlus”) του Φορλί της Ιταλίας, ο οποίος έχει συμπληρώσει 45 χρόνια προσφοράς".



Και συνέχιζε:"Μεγάλες ποσότητες συσκευασμένων τροφίμων, ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης «ταξίδεψαν» από την Ιταλία για τον Πειραιά πριν λίγες ημέρες, με δωρεά τη μεταφορά, από την Minoan Lines.
Αντιπροσωπεία του Οργανισμού από την Ιταλία με επικεφαλής τον  Alessandro Pollini  παρέδωσε την προσφορά στην διοίκηση της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά., ενώ εργαζόμενοι της ΚΟΔΕΠ και του Δήμου Πειραιά φρόντισαν για την εκφόρτωση και αποθήκευση της την Κυριακή 17/04/2016".



Τι έγινε;
Ένα ολόκληρο μήνα μετά, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του Reportaz Net  (19-5-2016), τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες της πόλης παραμένουν στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά!
Όπως ανέφεραν στελέχη της δημοτικής αρχής, ένα μικρό ένα μέρος των τροφίμων πήγε για τη στήριξη των άπορων της ΚΟΔΕΠ. Το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς από την Ιταλία προορίζονταν να διατεθεί από τις υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου σε άπορες οικογένειες της πόλης.



Τα ληγμένα...
Φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό να ολοκληρωθεί μετά από ένα μήνα και κουτιά από συσκευασμένα τρόφιμα με ημερομηνία λήξης - βρίσκονται ακόμα στο δημοτικό γκαράζ.
Μάλιστα, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία του Reportaz Net, μέσα στο γκαράζ του Δήμου υπάρχουν πεταμένα άδεια κουτιά από την προσφορά της Ιταλίας. Όπως εξήγησαν στελέχη της δημοτικής αρχής, πρόκειται για τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που διατέθηκαν πρόσφατα σε εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά!

Τα ερωτήματα
Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν  από την αποκάλυψη του Reportaz Net, για ένα ιδιαίτερα  ευαίσθητο θέμα που αφορά σε προσφορά τροφίμων για άπορες οικογένειες της πόλης.
@ Ποιος αποφάσισε να αποθηκευτούν τα τρόφιμα στο γκαράζ του Δήμου που δεν είναι ο πλέον κατάλληλος χώρος;
@ Γιατί ένα μήνα οι υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά δεν μπόρεσαν να μοιράσουν όλα τα τρόφιμα στους δικαιούχους που έχουν ανάγκη;

@ Σε ποιους μοιράστηκαν τα τρόφιμα από την προσφορά της Ιταλίας; 

@ Οι εργαζόμενοι του Δήμου  ανήκουν στις άπορες οικογένειες της πόλης; 
@ Τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία να υπογράφουν όσοι πήραν τρόφιμα και άλλα είδη ανάγκης στην σχετική κατάσταση ώστε ν' αποφεύγονται προσωπικές εξυπηρετήσεις σε μη δικαιούχους; 
 Έτσι εκθέτουν τον δήμαρχο...
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης είναι πιθανόν να μην γνωρίζει το συγκεκριμένο θέμα, αν και μπορεί να έχει δει τα κουτιά με τα τρόφιμα, καθώς περνάει καθημερινά από το γκαράζ του Δήμου Πειραιά.
Ωστόσο κάποιοι συνεργάτες του φαίνεται πως τον εκθέτουν είτε από ανικανότητα είτε από σκοπιμότητα (χωρίς να αποκλείονται και τα δύο ταυτόχρονα)  να υλοποιήσουν απλά πράγματα όπως είναι η διανομή τροφίμων σε άπορους της πόλης.
 @Τώρα, πάντως, γνωρίζει το θέμα ελπίζουμε να πράξει τα δέοντα σε όποιον είναι υπεύθυνος, γιατί δεν δικαιολογούνται τα... αδικαιολόγητα, ιδίως για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα...