Latest News

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Ανατροπή! Ο Παναθηναϊκός νίκησε 83-81 τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ


Ο Παναθηναϊκός «έσπασε» την έδρα του Ολυμπιακού από τον πρώτο αγώνα της σειράς...
των τελικών, καθώς νίκησε με 83-81 τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και πήρε το πλεονέκτημα εν όψει της συνέχειας, που θα δοθεί στο ΟΑΚΑ την Κυριακή 22 Μαΐου.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ συγκεντρωμένοι, σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους» που ήταν νωθροί και πελαγοδρομούσαν στην άμυνα. Ο Καλάθης έκανε σπουδαία δουλειά στο πρώτο δεκάλεπτο σκοράροντας 9 πόντους και μοιράζοντας δύο ασίστ.
Την ίδια ώρα για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προσπαθούσε μόνο ο Πρίντεζης, που είχε σκοράρει τους 10 από τους συνολικά 15 πόντους της ομάδας του, η οποία βρέθηκε να χάνει με διαφορά 9 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο (15-24).
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει σε όλο το γήπεδο κι αυτό απέφερε άμεσα αποτελέσματα, αφού με σταθερά καλό τον Πρίντεζη, τον Σπανούλη να έχει πάρει «μπροστά» και τον Παπαπέτρου να δίνει λύσεις επιθετικά, οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν σταδιακά σε 30-33.
Στο 17΄ ο Σπανούλης ισοφάρισε σε 37-37, όμως ο άσος στο μανίκι του Αργύρη Πεδουλάκη λεγόταν Παππάς. Ο μέχρι πρότινος παροπλισμένος γκαρντ πέρασε στο παιχνίδι και με προσωπικούς πόντους, 8 στο σύνολο ως τη λήξη του ημιχρόνου, ηγήθηκε στο σερί 10-4 που έτρεξε η ομάδα του ως το ημίχρονο, που βρήκε τον Παναθηναϊκό μπροστά με 47-41, χάρις στο τρίποντο του Φελντέιν.
Στην τρίτη περίοδο όμως η κατάσταση άλλαξε κι αυτό ήταν φυσικό, από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να παίξουν άμυνα, να βγάλουν περισσότερη ενέργεια και να τρέξουν καλά στο γήπεδο βρίσκοντας πόντους στον αιφνιδιασμό.
Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έτρεξε επιμέρους σκορ 21-14 και στο 30΄ βρέθηκε μπροστά με 62-61, κι ενώ είχε καταφέρει να προηγηθεί ακόμη και με 4 πόντους (62-58) με τρίποντο του Παπαπέτρου στο 28΄.
Η τελευταία περίοδος έμελλε να είναι και η πιο δραματική. Στο 35΄ ο Λοτζέσκι με 2/2 βολές έγραψε το 74-72 για την πειραϊκή ομάδα, για να ακολουθήσουν ένα τρίποντο «μαχαιριά» από τον Διαμαντίδη και καλάθι του Φώτση για το 74-77.
Στα 40΄΄πριν τη λήξη το τρίποντο του Φώτση έγραψε το 76-80, επίσης με τρίποντο του Λοτζέσκι έγινε το 79-80 και στη «ρουλέτα» των βολών έγινε το 81-83, με τον Παπανικολάου να κλείνεται καλά και να μπερδεύεται στην τελευταία φάση, χάνοντας την ευκαιρία για το τελευταίο σουτ.