Latest News

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

O Δήμος Πειραιά έμεινε εκτός εξαγγελιών Μητσοτάκη! - Τα 130 στρέμματα στο Παλατάκι, τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ

Η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά μπορεί να είχε την τιμητική της με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, ωστόσο προκάλεσε αίσθηση ότι ο Δήμος Πειραιά έμεινε για μια ακόμη φορά εκτός των κυβερνητικών σχεδίων...
για αναπλάσεις.

Οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά αφορούσαν μεταξύ άλλων :


  • Κατεδαφίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού και στη θέση τους δημιουργείται πάρκο και πολυχώρος πολιτισμού για τους νέους και τους δημότες της περιοχής.


  •  Δημιουργείται Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στο χώρος των παλαιών λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

Αναμφίβολα πρόκειται δύο σημαντικά έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής, εφόσον γίνουν πράξη, αλλά οι εξαγγελίες Μητσοτάκη δεν ήρθαν τυχαία αλλά  μετά από προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών.
Η απομάκρυση των φυλακών Κορυδαλλού αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων και των δημοτικών αρχών της πόλης εδώ και 35 χρόνια, ενώ ο πολυχώρος στα παλαιά Λιπάσματα δημιουργήθηκε μετά την παραχώρηση έκτασης από την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco χάρη στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής που προχώρησε με ταχύτατες διαδικασίες στην ανάπλαση μετατρέποντας την περιοχή σε ένα πόλο αναψυχής και πολιτισμού.
Γιατί βρέθηκε εκτός ο Δήμος Πειραιά
Εντύπωση προκάλεσε ότι ο Δήμος Πειραιά βρέθηκε ξανά εκτός κυβερνητικών σχεδίων για αναπλάσεις στην περιοχή,  που θα αλλάξουν την εικόνα της παρακμής- σήμα κατατεθέν για την πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Ενδεικτικά στο πλαίσιο των εξαγγελιών Μητσοτάκη θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται αναπλάσεις για τα 130 στρέμματα στο Παλατάκι, τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ, καθώς και εκτάσεις γύρω από ΣΕΦ. Σίγουρα οι παρεμβάσεις αυτές θα άλλαζαν πραγματικά την εικόνα του Δήμου Πειραιά, αλλά δεν ειπώθηκε κουβέντα από τον πρωθυπουργό στη Βουλή.
Αυτό μάλλον δεν είναι τυχαίο, καθώς χρειάζεται πρώτα να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες από τη Δημοτική Αρχή  Πειραιά ή τουλάχιστον να υπάρχουν συνεχείς διεκδικήσεις προς την κεντρική εξουσία για να υλοποιηθούν αναπλάσεις στο Δήμο Πειραιά. 
@ Όταν δεν έχει γίνει τίποτα στην πράξη εδώ και χρόνια, τότε μπορείς να ελπίζει μόνο σε θαύματα ή να συνεχίσουμε να αυτοπαραμυθιάζονται ότι ο Πειραιάς είναι ... Μονακό, λες και δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους παρεμβάσεις ανάπλασης...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ