Latest News

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Έρευνα: Λεσβίες και bisexual γυναίκες πεθαίνουν νεότερες- Αυτός είναι ο λόγος


Οι bisexual και οι λεσβίες πεθαίνουν νωρίτερα από τις ετεροφυλόφιλες γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα που... είδε το φως της δημοσιότητας.

Μια μελέτη από το Pilgrim Health Care Institute διαπίστωσε ότι οι αμφιφυλόφιλες γυναίκες πεθαίνουν 37% νεότερες από τις ετεροφυλόφιλες γυναίκες και ότι οι λεσβίες πεθαίνουν 20% νωρίτερα. Οι επιστήμονες λένε ότι αυτό πιθανότατα οφείλεται στα τοξικά κοινωνικά στίγματα που αντιμετωπίζουν αυτές οι γυναίκες σχετικά με τη σεξουαλικότητά τους.

«Οι ανισότητες στη θνησιμότητα που σχετίζονται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης αιτιών που μπορούν να αποφευχθούν, ιδιαίτερα δεδομένου του ολοένα και πιο εχθρικού κλίματος πολιτικής για τα LGBTQ άτομα στις ΗΠΑ. Τα άτομα LGBTQ υπόκεινται σε μοναδικές μορφές στιγματισμού, προκατάληψης και διακρίσεων που «περνάνε κάτω από το δέρμα» με μυριάδες τρόπους», δήλωσε η Sarah McKetta, Επικεφαλής Συγγραφέας, Ερευνητικός Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Υγείας Προσκυνητών του Χάρβαρντ σε δελτίο τύπου.

«Αυτές οι τοξικές κοινωνικές δυνάμεις οδηγούν σε χρόνιο στρες και ανθυγιεινούς μηχανισμούς αντιμετώπισης, που καθιστούν αυτόν τον πληθυσμό ευάλωτο σε χειρότερη υγεία και πρόωρη θνησιμότητα», εξήγησε η McKetta.

Οι αμφιφυλόφιλες γυναίκες αισθάνονται εξοστρακισμένες τόσο από την ετεροφυλόφιλη όσο και από την LGBTQ κοινότητα, εξήγησαν οι συγγραφείς της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JAMA.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από περισσότερες από 100.000 γυναίκες που γεννήθηκαν μεταξύ 1945 και 1964 που ήταν μέρος μιας μελέτης που ονομάζεται Nurses’ Health Study II.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ρωτήθηκαν για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό το 1995 και οι ερευνητές παρακολούθησαν τον προσανατολισμό των συμμετεχόντων μετά τον θάνατο τους με αρχεία θανάτου 30 ετών.

Είπαν ότι οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν κοινωνικές πιέσεις και χρόνιο στρες είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ανθυγιεινούς μηχανισμούς αντιμετώπισης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόωρο θάνατο.

Η μελλοντική έρευνα πρέπει να εξετάσει τους συγκεκριμένους παράγοντες που επιδεινώνουν ή βελτιώνουν αυτούς τους κινδύνους, ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε στοχευμένες παρεμβάσεις για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μακρά, υγιή ζωή.» είπε ο Δρ Τσάρλτον.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τα συστήματα και τις δομές που υπονομεύουν την ευημερία και την αξιοπρέπεια των LGBTQ ατόμων», συνέχισε ο Chartlton.