Latest News

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Προεκλογικός "χαβαλές" στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Από τον Κύρο Παληκάρη

Ένας απίστευτος προεκλογικός "χαβαλές" κυριάρχησε στις τρεις αλλεπάλλες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά που ...
ολοκληρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα.

Η πρώτη ειδική συνεδρίαση αφορούσε τον «καθορισμό τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών, στους συνδυασμούς των υποψηφίων για την προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. εγκύκλιο 24923/4-4-2019/ΥΠ.ΕΣ. ».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης συνεχίστηκε το μπάχαλο από την τελευταία σύσκεψη της διαπαραταξιακή, όπου είχαν αποχωρήσει συνδυασμοί ("Το Λιμάνι της Αγωνίας", "Λαϊκή Συσπείρωση" κα.) που ζητούσαν ν' αποκλειστεί ο δημοτικός συνδυασμός της Χρυσής Αυγής. Όσοι παρέμειναν στη συνεδρίαση μοίρασε τις θέσεις των συνδυασμών και το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η συνεδρίαση του οποίου διεκόπη μέχρι να βρουν ποιος θα πάει που να στήσει τα προεκλογικά κέντρα...

Το φέρνω, το αποσυρώ και το ξαναφέρνω!

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης έφερε εκτός ημερησίας θέμα για συμφωνητικό συνεργασίας του Δήμου Πειραιά με την Ιωννείδιο Σχολή για την χρηματοδότηση με 200.000 ευρώ ανά έτος στην σχολική επιτροπή. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκαν αντιδράσεις από τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης ("Μας Ενώνει ο Πειραιάς", "Το Λιμάνι της Αγωνίας", "Λαϊκής Συσπείρωσης ) που διαφωνούσαν για διαφορετικούς λόγους, υποστηριζοντας ότι πρόκειται για προεκλογική παροχή.
 Υπό το φόβο να μην περάσει το συμφωνητικό συνεργασίας (μια ηθική δέσμευση, χωρίς καμία νομική αξία) ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι αποσύρει το θέμα το οποίο είχε φέρει προς ψήφιση πριν από λίγο ο ίδιος!
Επικράτησε αμηχανία με τον Δήμαρχο να λέει δια μικροφώνου "κάνετε χαβαλέ", απευθυνόμενος σε δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης για να του απαντήσουν ότι " έσεις κάνετε χαβαλές, εδώ δεν είναι το γήπεδο Καραϊσκάκη, είναι γελοία η διαδικασία...".
Τελικά ο Δήμαρχος επανέφερε το θέμα, όταν είδε ότι θα το ψήφιζαν από κάποιοι σύμβουλοι από την αντιπολίτευση...

Ενδιάμεσα έγινε ειδική συνεδρίαση για την έγκριση του οικονομικού απολογισμού και του ισολογισμού του Δήμου για το 2017,  ενώ ακολούθησε η επόμενη συνεδρίαση με προγραμματισμένα 72 θέματα, εκ των οποίων δύο αφορούσαν αγορές οικοπέδων που απορεί κανείς γιατί έσπευσαν να τις περάσουν λίγες ημέρες πριν τις εκλογές!

@ Μιλάμε για προεκλογικό "χαβαλέ" στο Δήμο Πειραιά...